Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült rakott padlizsán sok sajttal és paradicsommal

Sült rakott padlizsán sok sajttal és paradicsommal
Sült rakott padlizsán sok sajttal és paradicsommal
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Parmigiana di melanzane 

Új kedvenc :) 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss kenyérrel istenien tunkolható! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat kb. fél centis vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk kb. fél-egy óráig. A mozzarellát felkockázzuk, a parmezánt és a pecorinot lereszeljük.
  2. Egy mélyebb serpenyőben 2 ek olívaolajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kis lángon 30-45 percig főni hagyjuk. A bazsalikomot csak a főzés végén tépkedjük bele.
  3. A padlizsánszeleteket papírtörölközővel szárazra törölgetjük, majd kevés (3 ek) forró olajban hirtelen kisütjük. A kész, halványbarna szeletekről papírtörlővel itatjuk le a felesleges zsiradékot. (A padlizsán sütésének másik módját én jobban szeretem, mert kevesebb olajat vesz fel, és nem füstöli teli a lakást: egy tepsibe, megolajozott sütőpapírra fektetem a padlizsánkarikákat, és a tetejüket olajozott szilikonecsettel megkenem. Szerintem ízben nincs különbség.)
  4. Ha megsült a padlizsán, egy tűzálló edény aljára teszünk egy kis paradicsomszószt, rápakolunk egy sor padlizsánt, vékonyan megszórjuk az összekevert reszelt sajtokkal és a felkockázott mozzarellával is. Paradicsomszósszal megcsorgatjuk, majd ismét padlizsán következik, így folytatjuk a rétegezést, míg a padlizsán el nem fogy. Ráöntjük a maradék paradicsommártást, és rászórjuk a sajtokat.
  5. 200 fokos sütőben 40 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 3 705
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

535
padlizsán 1 db
olívaolaj 5 ek
parmezán sajt 10 dkg
mozzarella 20 dkg
pecorino sajt 10 dkg
passzírozott paradicsom 10 dl
vöröshagyma 1 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 csokor