Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült répakrém

Sült répakrém
Sült répakrém
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok nyúl, de valamiért a répa, az répa, de nálam kizárólag főtt állapotban működik vagy sülve. Most az volt a fejemben, hogy szeretném rákenni valamire, vagyis akkor legyen krémes. Nem most készítem először, eddig reszeltem, tökgyaluval nyomtam, még a nyers verziót is teszteltem. Kézenfekvő volt, hogy beújítsak, és akkor történt meg ez.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Pirítósra, friss kenyérre, de nálam élesztőmentes tönkölykenyérre kenve, pakolva fogyott el pillanatok alatt. Érdemes kissé odabarnítani a répát, kell az a mini füstös íz, plusz látványnak sem utolsó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Répa, mosás, pucolás, újabb alapos megmosás, majd felkarikázás, ahogy jön, szabadon választható a forma, nem lesz jelentősége.
  2. Egy kisebb tepsit készítsünk be, öntsünk egy kis olajat az aljára, lehetőleg legyen mindenhol. Mehet bele az összes répadarabka, szépen elrendezzük őket, kicsit sózzuk, és mehet a sütőbe be. (Ismét gond a hőfok és az idő is, de hogy a répa mikor klassz, az kinyitással és villával ellenőrizhető.)
  3. Tegyük fel, hogy eltelt 30 perc, a répák kicsit túlsültek, az illat iszonyat jó, máris bekerülhetnek egy tálba. Hűtsük is egy kicsit.
  4. Már reszelhetjük rá a fokhagymát, majd kedv szerint rákerülhet a gyömbér (port használtam), kömény, pirospaprika és a kurkuma, majd a fél pohár natúr joghurt, és kész.
  5. Tipp: hűtve sokkal finomabb!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 357
elküldve: 3
receptkönyvben: 492
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

birsiborsi

Mióta szakács: 2014.05.27.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

répakrém, sült sárgarépakrém, fűszeres sült répakrém

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2015-03-03 16:11

Klassz kis recept, köszönet! Gondolom a megsült repat röviden össze kell turmixolni a füszerekkel, joghurttal...(?) Mar korabban eltettem, ma fogom kiprobalni.

Üdv: Marti

birsiborsi
birsiborsi / birsiborsi Mon, 2015-03-16 08:16

Köszönöm:) Remélem azóta te is elkészítetted és remek lett, minden szempontból. Szerintem ha jól megsül a répa, akkor gyakorlatilag villával össze tudod törni, így tudnak nagyon darabok is maradni, de ha rámész géppel egy picit, sem követsz el hibát.
Üdv

terranova56
terranova56 Mon, 2015-03-02 21:48

Szia birsiborsi
Ha szabad 3 megjegyzésem lenne a recepthez.
1: ötletes, és jó.
2: itt lentebb írták, egészben megsütve jobb, a vitamin miatt, viszont az a véleményem, ahogy te írod felkarikázod, szerintem ez jobb, mert úgy gondolom szeletelve sokkal nagyobb felületen éri a hő, és sokkal több a répában lévő cukor tud karamellizálódni, ami tulajdonképpen az íz nagy részét adja. Lehet nem használ a vitaminoknak, de az ízének igenis jót tesz.
3: Gyömbérport használtál. Van amihez ez sokkal jobb, mint az eredeti, könnyű eloszlatni. Én nagyon sokszor használok fokhagyma granulátumot , vagyis fokhagyma port (nem fokhagyma sót). Nagyon olcsó és hatékony, könnyen kezelhető. A kurkuma por eszméletlen színeket tud varázsolni, egy két csipet pl a rizshez.
4: üdv: Ticcsi

birsiborsi
birsiborsi / birsiborsi Mon, 2015-03-16 08:13

Köszi a részletes választ! Egyetértek, a gyömbérpor használatának az az oka, hogy nyers változatban nem tartok itthon rendszeresen, és mikor készült a répa, akkor sem volt:)

Noresz
Noresz / Noresz Thu, 2015-01-22 18:38

Kedves birsiborsi! Szeretném megkérdezni, hogy a répát fólia alatt sütötted e, és hogy a végén össze kell törni villával? És ezt így ahogy lehet kenyérre kenni, vagy meg kell kenyéren sütni? bocsi a sok kérdésért!

birsiborsi
birsiborsi / birsiborsi Fri, 2015-01-23 08:16

Ne viccelj, azért vagyok, hogy válaszoljak!:)
Nem szükséges fólia szerintem, de ha úgy próbálkozol azzal bajt nem csinálsz, a lényeg,hogy a végén vedd le róla, hogy meg tudjon pirulni kicsit.
Én karikára vágtam a répát, külön nem aprítottam, de egy remek ötlet lehet az is, ha a sütés után együtt a joghurttal minimál fokozaton megteszed ezt. A lényeg, hogy legyen valami kis nedvesség, ez adja majd a krémes állagot. Valószíűleg nálam a keverés intenzívebb volt villával és így könnyen összetört a répa.
Nem kentem kenyérre és sütöttem meg, de ha így szeretnéd, akkor mindenképpen reszelj rá füstölt sajtot:) Szerintem a répa puhasága és a joghurt krémessége együtt teszi lággyá és kenhetővé, nyilván nem egy vajszerű kenhetőséget kapsz majd, mert akkor nem is lenne az igazi, kell, hogy ott legyenek az apróbb-nagyobb répadarabok, nálam ez működött. Remélem segítettem!Jó munkát!

witch
witch / witch Mon, 2015-01-12 19:58

Te jo eg, ha nem en keszitettem volna, el sem hinnem, hogy ez repabol van. Nagyon-nagyon finom!!!!!! Koszi a receptet!
udv:witch

Sunlilith
Sunlilith Wed, 2014-11-26 17:15

Birsiborsi, ez nagyon finooom!!!!!!!! Köszi a csodás receptet, állandó szereplő lesz nálunk. (Én egészben sütöttem a répát, héjában, fóliába csomagolva - vitaminmegőrzés miatt. De a lényegen nem változat!)
:)

birsiborsi
birsiborsi / birsiborsi Sun, 2014-12-07 18:57

Megint boldog vagyok akkor, köszönöm és örülök, hogy találtál ismét valami finomat és hogy nálam:) a tippedért pedig pluszpont, elraktam az ötletet!

87
sárgarépa 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
joghurt 70 g
olívaolaj 1 ek
1 csipet
fehér bors 1 csipet
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint