Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült ricotta mézzel

Sült ricotta mézzel
Sült ricotta mézzel
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

„A méz és a friss ricotta keveréke – két tökéletesen egymáshoz simuló aroma - ősrégi olasz édesség.” (Készült az Olasz Kulinária c. könyv alapján.)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ricottát tálba tesszük, belekeverünk egy egész tojást és két tojássárgáját. Utána a fahéjat és a citromhéjat, mézet is hozzáadjuk.
  2. A két tojásfehérjéből kemény habot verünk, s miután a Marsala bort is hozzákevertük a masszához, mehet bele óvatosan, laza mozdulatokkal a hab is.
  3. Kivajazott tűzálló tálba tesszük. 150 ºC-ra előmelegített sütőben (légkeveréses üzemmódban) 35 perc alatt aranyszínűre sül. Langyosan fogyasztjuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 116
elküldve: 1
receptkönyvben: 304
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra Sun, 2010-04-04 20:42

Szia Klarissz,
ha emlékezetem nem csal, 2 kisebb, lapos tálkában sütöttem (10 x 15 cm-esekben)
de látni fogod a massza kikeverése után, hogy kb. mibe passzol
jó sütést!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-04-04 13:38

Szia Petra!
A hozzávalók mennyiségéből látom, ez nem nagy adag. Megadnád a méretét annak a tűzálló tálnak, amelyben sütötted? A magam részéről nagyon szeretem a ricottát, éppen ezért tetszett meg a recepted is.
Éppen a napokban sütöttem ricottás muffint, nem tudom leírni, mekkora sikere volt!!
üdv. Klarissz

petra
Petra / petra Wed, 2009-11-04 10:07

szia ansifé,
ha nincs, akkor amiatt az 5 ml miatt ne vegyél szerintem..
simán hagyd ki belőle, finom lesz úgy is:-)
üdv,
Petra

ansifé
KKriszta / ansifé Wed, 2009-11-04 09:59

szia! kiváltható vmivel a marsala, vagy muszáj vennem ehhez a tortához, mert a hiánya nagyon megváltoztatja a végeredményt?
köszi előre a választ. kkriszta

catalinca
catalinca Sun, 2010-12-05 22:25

A marsala édes olasz bor - szerintem más aromás /muskotályos/ fehérbor is kitűnően helyettesíti a receptben.

251
ricotta 250 g
tojás 3 db
méz 0.5 dl
fahéj 0.25 kávéskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
marsala 5 ml
vaj 1 ek