Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával

Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával
Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver receptjét alapul véve készítettem a lepénykéket. Finomra aprított rukkolával gazdagítottam a masszát, és ezzel harmonizálandó a salátába is rukkola került a bazsalikom helyett.

hozzávalók / 4 adag

A ricottalepényekhez

A paradicsomsalátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban kikeverjük a ricottát a tojással, liszttel, hozzáadjuk az egészen finomra aprított rukkolát, a parmezánt, és sóval ízesítjük. (Borsot nem tettem bele, mivel a rukkola magában is meglehetősen borsos-csípős ízű.) Lefóliázzuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a paradicsomsalátát: a megtiszított paradicsomokat félbevágjuk, csumájukat kivágjuk, magjukat eltávolítjuk. A  paradicsomhúst apróra kockázzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a kimagozott, kierezett finomra vágott chilipaprikát és a felaprított rukkolát. Sózzuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
  3. Egy serpenyőt felforrósítunk és kevés olívaolajon (több részletben) kisütjük a ricottalepényeket: kb. 2 evőkanálnyi masszakupacokat halmozunk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a lepények ne érjenek össze sütés közben. Pár percig sütjük egyik oldalukat, majd óvatosan, egy lapát segítségével megfordítjuk és a másik felüket is aranyszínűre sütjük.
  4. Előmelegített tányérokra téve, paradicsomsalátát téve a tetejükre, azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 007
elküldve: 6
receptkönyvben: 439
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

perla98
Perla / perla98 Tue, 2015-01-13 22:17

Kedves Petra!
Nagyon tetszik a recepted, a rukkolát kivéve.(Nekem annyira nem jön be az íze.)Van valami ötleted, hogy mivel helyettesíthetném?

Lenildiko
Lenildiko Mon, 2011-12-19 13:21

Könnyen elkészíthető recept és finom a végeredmény. Annyit változtattam, hogy nem serpenyőben sütöttem ki, hanem a mikró crisp táljában egy nagyobb lepényként. Félidőben megfordítottam. (A ruccola mélyhűtött volt, de ebben a receptben ez egyáltalán nem zavaró.) Paradicsomsaláta helyett zöldborsót pároltam, ami másoknak nem biztos, hogy bejön, de nekem ízlett. Utólag jutott eszembe, hogy a zöldborsót bele is keverhettem volna a masszába. Legközelebb kipróbálom.

horváthandrea
horváthandrea Sat, 2010-07-24 19:56

Isteni volt, köszönöm a receptet!!! Még egy kanál tejfölt tettem a tetejére, hogy ellensúlyozza a csípősséget.
Nagyon köszi, Andi.

481
ricotta 40 dkg
tojás 1 db
finomliszt 4 evőkanál
parmezán sajt 8 dkg
rukkola 16 dkg
0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
paradicsom 4 db
rukkola 8 dkg
chili 1 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek