Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült rizsgolyók karamelleperrel

Sült rizsgolyók karamelleperrel
Sült rizsgolyók karamelleperrel
105 perc / előkészület: 90 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár évvel ezelőtt egy étteremben ettem ezt a desszertet. Nagyon ízlett. Ez a fantasztikus édesség nemrég a helyi újság konyharovatában köszönt vissza. Azonnal elkészítettem. Némi változtatással  másodszorra így sikerült, ahogyan a képen látszik!

hozzávalók / 4 adag

Rizsgolyóhoz

Karamelleperhez

Diós bundához

Szólj hozzá!

elkészítés

Rizsgolyóhoz

  1. Egy lábaskában feltesszük forrni a vizet egy csipet sóval. Amikor forr beletesszük a megmosott rizst, és elkezdjük főzni. Néha megkeverjük.
  2. Amikor beitta a vizet, felöntjük a forró tejjel, beletesszük a cukrokat. Kevergetve tovább főzzük. Amikor látjuk, hogy beitta a tejet levesszük a tűzről, és hagyjuk fedő alatt dagadni a rizst. Ez legalább 1 óra legyen!
  3. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a felvert tojást. Még állni hagyjuk kb. 30 percet.

Karamelleperhez

  1. Amíg a rizs dagad, elkészítjük az epres öntetet. Az epret tisztítás után negyedekbe vágjuk, félretesszük.
  2. Egy lábaskában megolvasztjuk a barna cukrot. Beleöntjük a citromlevet és beletesszük a darabolt epret.
  3. Mérsékelt lángon hagyjuk, hogy az eper levet engedjen, és a pirított cukor feloldódjon.

Diós bundához

  1. Evőkanállal kiszedjük a rizst, gombócokat formálunk belőle. Meghempergetjük darált dióban, és egy tálcára tesszük (kb. 12 db lesz belőle).
  2. Egy serpenyőbe beletesszük a margarint. Felforrósítjuk, és a gombócokat beletéve, rázogatva körbesütjük.
  3. A gombócokat tányérra szedjük, mellétesszük az öntetet, és díszítve kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 438
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes rizsgolyó diós bundában, rizsgolyó dióbundában eperrel, édes rizsgolyó eperrel és epres öntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

639
rizs 20 dkg
víz 2 dl
tej 2 dl
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 3 csapott ek
tojás 1 db
1 csipet
eper 40 dkg
barna cukor 8 dkg
citrom 1 db
dió 10 dkg
margarin 5 dkg