Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültsárgarépa-krém

Sültsárgarépa-krém
Sültsárgarépa-krém
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sárgarépa az a fajta zöldség, ami hőkezelt (sült vagy főtt állapotában) egészségesebb, mint nyersen. Ha sült répából készítünk krémet, a mennyei íz mellett ezt is vegyük figyelembe!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megmossuk, megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Elkeverjük 2 ek. olívaolajjal, tepsibe tesszük, és 200 fokon 20 percig sütjük.
  3. Ha puha, kicsit hűtjük, majd összeturmixoljuk.
  4. Hozzáadjuk a joghurtot és a fűszereket, jól kikeverjük. Csatos üvegben 1 hétig eláll a hűtőben.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 9 700
elküldve: 1
receptkönyvben: 146
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
930 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sárgarépakrém, fűszeres sárgarépakrém, joghurtos sárgarépakrém

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mimosa
Mimosa / Mimosa Wed, 2018-02-07 13:56

Most lett kész, nagyon finom lett, bár én kevesebb fűszer használtam.

64
sárgarépa 3 közepes db
joghurt 3 ek
olívaolaj 2 ek
1 ek
római kömény 1 ek
bors 0 ízlés szerint