Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült spagetti csirkével és lecsóval

Sült spagetti csirkével és lecsóval
Sült spagetti csirkével és lecsóval
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még kislány voltam, mikor a tévében hétfőnként nem volt adás, és a legnagyobb élmény egy jugoszláv szappanopera volt! Hogy mi volt a címet, azt már nem tudom, de Surdalovics volt a főhős. Szóval ez a Surda egy riportban megcsillogtatta a főzőtudományát, és ezt a receptet mutatta meg, amit azóta egy kicsit továbbfejlesztettünk. Télen üveges lecsóval készítem, mert nem mindig lehet szép alapanyagokat beszerezni hozzá. Persze a lecsót is én készítem!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Annak, aki szereti a tésztát! ;)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként a megtisztított csirkehusikat sózzuk, borsozzuk. Egy kis ételízesítővel is megszórhatjuk.
  2. Tepsibe tesszük, és kb. 2 dl olajat felhasználva megsütjük. (Aki szereti a fokhagyma ízét, nyugodtan dobáljon 4-5 gerezdet közé!)
  3. Amíg sül a husi, félkészre megfőzzük a tésztát sós vízben. (Úgy szoktam nézni, hogy ne főzzem túl, hogy kiveszek egy szál tésztát, elharapom, és ha még van a közepén egy kis fehér pont, és roppan kicsit, akkor félkész.) Ekkor leszűrjük, és leöblítjük. Ez azért kell, hogy a szaft, ami jön a tetejére, ne áztassa szét!
  4. Amikor megsültek a husik, kiszedjük az ízes olajból, és félretesszük.
  5. Fogjuk az olajat, és kb. 1 dl-t egy magasabb falú serpenyőbe teszünk. A megpucolt vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, belezuttyantjuk, és összepároljuk.
  6. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomokat meg úgy, ahogy esik, összevagdaljuk, úgyis szét fog főni! Hozzáadjuk a hagymához őket, és hagyjuk, hogy egy kis levet engedjenek. Egy teáskanál őrölt paprikát teszünk hozzá, és felöntjük a paradicsomlével.
  7. Sózzuk, nem kell sajnálni, mert a tészta nagyon felveszi. Borsozzuk, és addig főzzük, mint egy lecsót. (A paprikák lelkét nem kell kifőzni.:))
  8. A továbbiakat én kacsasütőben szoktam csinálni, de bármilyen tepsi is tökéletes. A kacsasütőbe belecsorgatunk kb. 0,5 dl fűszeres olajat (amit nem dobtunk ki a husik alól), majd beleborítjuk a tésztát. A lecsós alapunk levének a jó felét ráöntjük, és jól összeforgatjuk.
  9. Jöhetnek a tészta tetejére a husik szépen sorban! (Imádom ilyenkor, amikor a gyerekeim azt kérdezik, mikor lesz már kész! :))
  10. A husik tetejére jöhet a megmaradt lecsós szaftunk.
  11. A sütőbe beletesszük, és úgy bő fél óra alatt összesütjük, hogy a félkész tészta beszívja magába a finom ízeket, és megpuhuljon.
  12. Tálaláskor nyoma sincs a lucskos lecsónak, mert a tészta mind magába szippantotta, az ízekkel együtt!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 044
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

T. Schmidt Ágnes

Mióta szakács: 2011.06.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

surda, csirkés paradicsomos spagetti, spagetti csirkével és lecsós szafttal, sült spagetti csirkeszárnnyal és csirkecombbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1215
spagetti tészta 50 dkg
csirkeszárny 3 db
csirke alsócomb 6 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
zöldpaprika 0.5 kg
paradicsom 3 db
paradicsomlé 5 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl