Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült spenótos gnocchi

Sült spenótos gnocchi
Sült spenótos gnocchi
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában egyre többször látok előre elkészített gnocchit, amit biztos nem túl bonyolult dolog házilag megcsinálni, de mégis csak időigényes. Ezzel a kész verzióval gyorsan finom és laktató ételeket lehet készíteni. Ez a recept egy a sok közül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az ételhez fehérbor dukál, és ha nem fogy el, másnap is finom, amikorra még jobban összeáll.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kifőzzük a gnocchit. Ez azt jelenti, hogy kellő mennyiségű vizet felforralunk, és beletesszük a gombócokat. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor még egy-két percet várunk, és leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük, hogy ne ragadjanak össze.
  2. A spenótos szószt azzal kezdjük, hogy apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítunk, majd rádobjuk a spenótot. (Nekem mirelit volt itthon, az kicsi lassabban megy.)
  3. Amikor már puhul, belenyomjuk a fokhagymákat, meglocsoljuk egy kis fehérborral. Picit később mehetnek bele a fűszerek (só, bors, oregánó, kakukkfű). Legvégül belenyomjuk a tömős sajtot, a pici mustárt és hozzáadjuk a tejszínt. Felforr, és kész.
  4. Egy jénai tálba teszünk egy kis olívaolajat, megszórjuk zsemlemorzsával, és beletesszük a gnocchi felét, majd ráöntjük a spenótos szósz felét, és még szórunk zsemlemorzsát, majd rátesszük a másik felét is a gnocchinak, és arra a többi szószt. Persze a rétegezés részletkérdés. A lényeg, hogy a tetején legyen jó sok sajt.
  5. Mivel már minden megfőtt az előkészítés során, ezért elég annyi ideig sütni, hogy összeérjen az egész, és a tetején megpiruljon a sajt. Ez kb. 15-20 perc 200 fokon (alsó-felső) sütéssel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 604
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

borsőrlő

Mióta szakács: 2014.05.14.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-fehérboros gnocchi, spenótos burgonyagombóc, sajtos-tejszínes spenótos gnocchi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Regina1
Regina1 Sat, 2015-02-14 11:59

Köszönöm a receptet ! Biztosan finom is, ki fogom próbalni. :)

689
gnocchi 500 g
olívaolaj 5 ek
vöröshagyma 1 nagy db
spenót 450 g
fokhagyma 4 gerezd
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
oregánó 1 tk
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 tk
tömlős krémsajt 10 dkg
mustár 1 kávéskanál
főzőtejszín 2 dl
edami sajt 15 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg