Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült szardellák

Sült szardellák
Sült szardellák
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez csak egy egyszerű elkészítési ötlet: nem kell a halakat feltétlenül lisztbe forgatni, panírozni, bundázni stb. Alaposan besózzuk, kisütjük, lecsöpögtetjük citromlével és kész is.

hozzávalók / 3 adag

A halhoz

  • 50 dkg szardella (tisztított, mélyfagyasztott)
  • ízlés szerint

A sütéshez

A tálaláshoz

ajánlat

Majonézes burgonyasaláta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletűre felengedett szardellákat alaposan megmossuk (a vágásból bő vízzel kimossuk az esetlegesen ottmaradt nemkívánatos részeket).
  2. Konyhai papírtörlővel felitatjuk a nedvességet a halacskákról.
  3. Bőségesen sózzuk mindkét oldalukat.
  4. Serpenyőben ujjnyi vastagon olajat hevítünk és több adagban, néhány perc alatt ropogósra sütjük a szardellákat (4-5 perces sütési idő/ adag).
  5. Citrom kíséretében azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 17 502
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szardella olajban sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-08-21 14:18

Imádtam, ezt nekem találták ki! Köszi!

perigord
perigord Sat, 2013-09-14 19:28

Alaprecept, imádom, tényleg kár elrontani a hal ízét a panírral!

Pátmosz
Pátmosz / Pátmosz Wed, 2011-04-06 18:09

Kedves Petra!
Nekem csak sprotnim volt,felmetszettem a kis belét,de mire kiszedtem a nemkívanatos részeket kész trutyli lett az egész,nem tudtam ilyen gyönyörűen egybe kisütni a halacskákat.A többit kisütöttem érintetlenül és megettük őket szálkástól belestöl.:)

735
szardella 50 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 dl
citrom 1 db