Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült szűz pikáns meggyszósszal

Sült szűz pikáns meggyszósszal
Sült szűz pikáns meggyszósszal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ült a hűtőmben egy s. szűz. Nem hagyhattam megöregedni. Ezzel az étellel felidéztem a régi menzai menüt.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz és a körethez

A meggyszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszüzet felszeleteljük 1/2 cm-es szeletekre, húsklopfolóval kicsit szétnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és hirtelen kisütjük.
  2. A meggybefőttet a levével együtt feltesszük főni. Ha felforrt, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, gyömbért, vaníliát, majd a hideg tejszínbe elkeverjük a pudingporral, és a meggyhez öntjük, elhabarjuk, 1 perc alatt besűrítjük vele. Hozzáadjuk a rózsaborsot és a lime levét.
  3. Köretnek főtt burgonyát adunk hozzá.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 032
elküldve: 2
receptkönyvben: 118
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Atkins diéta, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéssült meggyszósszal, pikáns meggyszószos szűzpecsenye, sült szűzérme gyümölcsszósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

810
sertésszűz 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
burgonya 60 dkg
meggybefőtt 350 g
xilit 3 dkg
fahéj 1 tk
szegfűszeg 1 csipet
gyömbérpor 1 kk
vanília kivonat 1 kávéskanál
limelé 1 fél lime-ból nyert
rózsabors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
vaníliás pudingpor 0.5 tasak