Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült tarja lyoni hagymával borítva

Sült tarja lyoni hagymával borítva
Sült tarja lyoni hagymával borítva
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a hagymás rostélyost. Legtöbbször mégis sertéstarjával készítem, ha nem kapok megfelelő marharostélyost. Ennek receptjét ajánlom figyelmetekbe:

hozzávalók / 4 adag

Sült tarja

Lyoni hagyma

Köret

Sütőzsiradék

Köret

ajánlat

A készre sült tarját ráfektetem a hasábburgonyára, és bőven megszórom a pirított hagymával. Könnyű, gyümölcsös vörösbort ajánlok hozzá. Jó étvágyat.

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült tarja

  1. A tarjaszeleteket lemossuk, szárazra töröljük. A csontot nem vesszük ki, ez még finomabbá teszi sülés közben. A pácolást egy estével sütés előtt kezdjük.
  2. A páchoz a köménymagot mozsárban összetörjük, sóval, borssal és füstölt pirospaprikával keverjük, majd a mustárt is hozzáadjuk. Némi olajat is belekeverünk. Ezzel a páccal jól beborítjuk a tarjaszeleteket, majd egy tálba rétegezzük, és fóliával lefedve a hűtőbe tesszük.
  3. Sütés: a pácolt tarjaszeleteket mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kevés vizet alátéve puhára pároljuk.

Lyoni hagyma

  1. Lehetőleg nagy fejű hagymákat válasszunk, ezeket karikára vágjuk.
  2. Kevés lisztben megforgatjuk.
  3. A felesleges lisztet lerázzuk, majd forró olajban, kis adagokban ropogósra sütjük. Sózzuk.

Köret

  1. Hasábburgonyához a krumplit meghámozzuk, késsel felvágjuk, majd jól letörölve a vizet, olajban megsütjük, végül megsózzuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 031
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Elementsaqua

Mióta szakács: 2018.03.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

jóasszony pecsenyéje

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

940
sertéstarja 0.7 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
köménymag 1 csipet
mustár 3 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 kg
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint