Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült tengeri hal citromos mártással

Sült tengeri hal citromos mártással
Sült tengeri hal citromos mártással
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hal a fagyasztóban... Ki kellene rántani... Hmm... Ha hal, akkor az  mindig rántott... Kéne valami újat készíteni... Na pontosan így született meg az alábbi recept.:) 

Egy tipp a mártáshoz: A citromlevet és a fűszereket érdemes először kisebb mennyiségben beletenni, kostólgatni, és utánfűszerezni, hogy olyan legyen, ami a család ízlésének megfelel.:)

A Pangasius halat én nem szeretem, így nem is abból készítettem. Dehát, ízlések és pofonok! :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nem értek a borokhoz, de egy jó rosét el tudok mellé képzelni.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat mindkét oldalán bőségesen befűszerezzük. Külön-külön dupla rétegben alufóliába tekerjük. Elhelyezzük őket egy tepsin.
  2. Betesszük a sütőbe középfokon 35 percen keresztül sütjük. (Én félig kiolvadt halakat használtam, és a sütőt nem melegítettem elő.) Ezután kinyitjuk a fóliákat, és visszatesszük 10-15 percre pirulni.
  3. A hal sülése alatt a rizst kifőzzük.  -2 evőkanál olajat felhevítünk, ezen megpirítjuk a bögre rizst. Ez után felöntjük 2 bögre vízzel. Amikor felforrt, beleteszünk 2 tk ételízesítőt. Sűrű kevergetés mellett addig főzzük, míg a rizs magába szívja a vizet, ezután tetőt teszünk az edényre, és a gázt elzárjuk.
  4. Elkészítjük a mártást: A tejszínt és a lisztet egy shakerben összekeverjük, hogy ne legyen csomós, majd egy lábasban felmelegítjük. Beletesszük a citromlevet, sót, oregánót, rozmaringot. Összeforraljuk.
  5. Tálalásnál érdemes a szószt külön tenni, hogy a vendég maga dönthesse el, hogy mennyit szeretne az ételre. Jó étvágyat!

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 65 008
elküldve: 16
receptkönyvben: 157
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

hami

Mióta szakács: 2012.08.26.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos hal, tengeri hal rizskörettel, citromszószos sült hal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-22 15:31

Jó a recept. Abban igazad van, hogy a Pangassziuszt nem szereted. Én sem. Az nem is hal. Egyfajta fagyasztott borzalom.

908
pangasius 50 dkg
rizs 1 bögre
ételízesítő 2 teáskanál
hal fűszerkeverék 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2.5 dl
finomliszt 0.5 evőkanál
citromlé 3 ek
1 tk
rozmaring 1 csipet
oregánó 1 tk
napraforgó olaj 2 ek
víz 5 dl