Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült tojáshab

Sült tojáshab
Sült tojáshab
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Madártej főzésnél nekem mindig bajom van a habbal, főleg azzal, hogy kicsi. Ebből a sült habból annyit kanyarítunk le, amennyi tetszik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Madártejhez, gyümölcsleveshez, vagy bármihez, ami eszünkbe jut, hogy édes hab úszkáljon a tetején.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy magasfalú kerek tepsit kivajazunk, beszórjuk cukorral.
  2. A tojásfehérjét kis sebességen elkezdjük verni, amikor már habos, hozzáadjuk a sót és fokozatosan gyorsítjuk a sebességet. Kanalanként rászórjuk a cukrot, végül a vaníliás cukrot. Ezután néhány percig még verjük, addig, míg a hab kifényesedik.
  3. Kanalazzuk bele a sütőedénybe, ha van puha műanyag lapátunk, akkor azzal.
  4. Helyezzük a sütőbe úgy, hogy az alsó részben legyen, ne a közepén.
  5. Addig sütjük, amíg egy hurkapálcikát ledugva az oldalán, nem ragad rá semmi.

  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x10 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 655
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tojáshab sütve, vaníliás sült tojásfehérjehab

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

145
tojásfehérje 6 db
1 csipet
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 2 dkg
cukor 1 ek