Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült töltött padlizsán

Sült töltött padlizsán
Sült töltött padlizsán
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb török "klasszikus". Az előkészület kicsit hosszadalmas, de a végeredmény kárpótol érte.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Alternatív variációként a padlizsánt és a paprikát olaj helyett sütőben vagy grillen is megsüthetjük. Ne feledjünk el pici olajat önteni rájuk, sózzuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott, és egy nem hámozott csík legyen hosszában), a közepükbe egy rést vágunk (nem vágjuk fel teljes hosszában és teljes mélységében), és fél órára sós, citromos vízbe tesszük.
  2. A darált húst egy mélyebb serpenyőben olaj nélkül a vöröshagymával fehéredésig pirítjuk, majd belereszelünk egy fej meghámozott paradicsomot, beletesszük az apróra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük őrölt köménnyel és szegfűborssal.
  3. Egy kanál sűrített paradicsommal színt adunk neki, a vége felé beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és zsírjára sütjük.
  4. A padlizsánokat amennyire tudjuk kinyomkodjuk, és bő forró olajban 5 percig sütjük. Ha kész, ugyanebben az olajban a csípős paprikákat is megsütjük (egyben, nem vágjuk fel).
  5. Tűzálló tálba helyezzük a padlizsánokat, és mindegyiket megtöltjük a húsos raguval (ne tegyünk bele túl sok ragut-két kanál egymással szembe fordított hátsó részével óvatosan nyissuk szét a padlizsánokba vágott mélyedéseket, így könnyebben meg tudjuk őket tölteni).
  6. Ezután mindegyik töltelékébe egy-egy gerezd fokhagymát teszünk, majd a tetejükre egy-egy szelet paradicsomot. A sült paprikákat is a padlizsánokra helyezzük.
  7. 2 ek paradicsompürét elkeverünk kevés vízzel (hogy laza, szósz állagú legyen), és a padlizsánok alá öntjük.  Sütőben készre sütjük.
  8. Sima joghurttal, vagy joghurtos, sós, fokhagymás, szárított mentás, reszelt kígyóuborkával (török cacik) kínáljuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 865
elküldve: 5
receptkönyvben: 159
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, paleolit fogyókúra
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres marhahússal töltött padlizsán, töltött padlizsán, sütőben sült töltött padlizsán

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mami581
mami581 Mon, 2013-05-13 12:36

Az igazi Paleo étrendet tartók,nem esznek paradicsomot,és nem esznek joghurtot sem.

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2012-02-05 22:55

Kozben meglattam ezt a receptedet is a zoldbabos utan, ez meg jobb! Padlizsan johet minden mennyisegben..

1222
padlizsán 4 db
darált marhahús 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 2 db
zöldpaprika 1 db
hegyes erős paprika 4 közepes db
sűrített paradicsom 5 dkg
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl