Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült tonhal kuszkusz salátával

Sült tonhal kuszkusz salátával
Sült tonhal kuszkusz salátával
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tonhal recept Claire Robinson receptje alapján készült. A kuszkusznál a bazsalikomot és a zöldségeket lehet helyettesíteni, ki mivel szeretné. Annak is ajánlom, aki nem annyira szereti a halakat, a citrom kivonja belőle az erős hal ízt, és nem utolsó sorban a lakás sem lesz hal szagú. A maradék tonhalból pedig ismét Claire Robinson szőlős joghurtos diós tonhalas salátáját szoktam elkészíteni. Majd egyszer azt is felrakom. ;)

hozzávalók / 4 adag

Citromos tonhal

Kuszkusz saláta

ajánlat

Száraz fehérbort vagy mojitot ajánlanék hozzá, de mivel a gyerek miatt nem ihatok alkoholt, egy limonádé is tökéletes párosítás.

Szólj hozzá!

elkészítés

Citromos tonhal

  1. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra.
  2. A sót a borsot és egy citrom lereszelt héját összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a tonhal szeletek (nálam 4 db) mindkét oldalát.
  3. A citromokat vékony szeletekre vágjuk, majd 2x2 tepsi méretű sütőpapír közepére rakjuk őket sorban egymás mellé 3 sorban (duplán rakjuk a sütőpapírt, hogy ne folyjon ki a citrom). Hogy érthető legyen: 3x6 citrom karikát rakunk a közepére. Vagy amennyi kell, hogy 2 tonhal szelet alatt mindenhol legyenek citromok.
  4. A citromokra helyezünk 2 tonhal szeletet, majd felülről és alulról ráhajtjuk a sütőpapírt, behajtjuk, a két oldalát pedig az egész alá tűrjük. Ugyanezt megismételve a másik sütőpapírral lesz 2 citromos tonhal tasakunk, amit egy tepsire téve a sütőbe rakunk. 20-22 perc alatt teljesen átsül, de aki szereti, ha a közepén picit rózsaszín, annak elég 18 perc.

Kuszkusz saláta

  1. A lilahagymát megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. Betesszük egy kis tálkába, és ráfacsarunk fél citrom levét, hogy éppen ellepje. Így nem lesz olyan erős íze.
  2. A kuszkuszt egy nagy csipet sóval egy lefedhető tálba vagy edénybe tesszük.
  3. Felforraljuk a dupla mennyiségű vizet, és a kuszkuszra öntjük, majd lefedjük, és nem vesszük le a fedőt kb. 10 percig. Ezalatt nekiállunk a zöldségeknek.
  4. Az uborkát és a paradicsomokat (a belső folyós rész nélkül) kis kockákra vágjuk, majd megsózzuk. A bazsalikomot durván apróra vágjuk.
  5. Amikor kész a kuszkusz, levesszük a fedőt vagy fóliát, és villával összekeverjük. Belerakjuk a zöldségeket és a bazsalikomot, összekeverjük, majd ha igényli, megsózzuk még egyszer.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 341
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszimama

Mióta szakács: 2014.05.19.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos sült hal zöldséges kuszkusszal, citromos tonhal kuszkusszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

513
tonhal 0.5 kg
citrom 4 db
1 ek
bors 0 ízlés szerint
kuszkusz 300 g
víz 600 ml
citromlé 0.5 citromból nyert
lila hagyma 1 közepes db
uborka 20 dkg
paradicsom 2 közepes db
bazsalikom 5 levél
0 ízlés szerint