Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült vaddisznócomb zöldségraguval

Sült vaddisznócomb zöldségraguval
Sült vaddisznócomb zöldségraguval
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a vadhús nálunk nem megy ritkaság számba, több vadász is fellehető a családban, így pár havonta feltöltik a fagyasztót mindenféle különlegességgel, legtöbbször vaddisznóhússal. Így akár hétköznapokon is gyakran főzöm ezeket. Most egy ráérős vasárnapon, estebédre készítettem ezt a sült vaddisznócombot, zöldséges raguval. Most először készítettem ilyet, rendszerint pörköltet szoktam ebből a fajta húsból főzni, vagy egyszerű sülteket, de most kísérletezni támadt kedvem.

Én krumplipürét készítettem hozzá, de főtt tésztával is kiváló lehet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A húst már az előző nap délutánján kivettem a fagyasztóból, kiolvasztottam, kicsit vízbe is áztattam, puhább, könnyebben kezelhető lett így.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, egységes körülbelül 1,5 cm-es szeletekre, mindkét oldalát besózzuk, és őrölt fehér borssal fűszerezzük, majd lefóliázva hűtőbe tesszük pár órára. A hússzeletek oldalát kicsit bevagdossuk, hogy ne ugorjon majd össze sütéskor.
  2. Egy nagy, magasabb falú serpenyőben felmelegítjük az olajat, és a húsok mindkét oldalát, fehéredésig gyorsan megsütjük rajta, majd kivesszük őket, és félretesszük.
  3. A megmaradt olajon a karikára vágott hagymát, répákat meglehet pirítani, közben kevés liszttel megszórni, elkeverni. Ezek után hozzá kell adni a fokhagymát, paradicsomot, további fűszereket ízlés szerint (én csak sót, borsot és csipetnyi rozmaringot, pirospaprikát használtam).
  4. Kicsit összefőzzük, puhítjuk a zöldségeket, nem árt körülbelül egy deci vizet önteni hozzá, majd miután a paradicsom szétfőtt, jöhetnek vissza a serpenyőbe a hússzeletek.
  5. Mindezt a kavalkádot felöntjük körülbelül két deci vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk (én takaréklángon főztem), de közben nem árt néha megkeverni, forgatni a húst. Ha szükséges, természetesen pótolni kell a vizet, és kóstolgatni, elég omlós-e már. :) Ha kellően összefőttek az ízek, lehet is tálalni.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 336
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szandus

Mióta szakács: 2015.09.26.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaddisznó ragu, vad ragu zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

450
vaddisznóhús 1 kg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 nagy db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 2 közepes db
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
víz 2 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
rozmaring 2 csipet
fűszerpaprika 3 csipet