Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült zöldségsaláta fetával

Sült zöldségsaláta fetával
Sült zöldségsaláta fetával
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A téli zöldségek utolsó felhasználásának egyik utolsó kísérlete - egészen novemberig!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát és a krumplit megmossuk. A céklát bedörzsöljük pár csepp olívaolajjal, alufóliába csomagoljuk, tepsire tesszük. A krumpli szintén mehet a tepsire.
  2. Jól megsütjük őket. A céklának a méretétől is függ, hogy mennyi kell neki, úgyhogy ellenőrizzük! A krumpli akkor jó, ha a a villa beleszalad, ez kb. 35 perc.
  3. Ha a krumpli kész, kivesszük, meghámozzuk, és kockásra vágjuk (előtte azért célszerű kicsit hűteni). Ha a cékla már szépen puhul, a salottákat vékony csíkokra vágjuk, és alufólián, olívaolajjal megspriccelve a cékla mellé telepítjük kb. 10 percre.
  4. Ha kész, kivesszük őket - a céklát kiszedjük az alufóliából (vigyázva bontsuk ki, nehogy a gőz kicsapjon), és megpucoljuk, Ha nem aranycéklával dolgozunk, kesztyűben. :)
  5. Kockára vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, végül az egészet jól összeforgatjuk.
  6. Tálaláskor a feta sajtot és az apróra vágott diót igazságosan elosztjuk az adagokon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 848
elküldve: 4
receptkönyvben: 539
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

édesburgonya saláta, céklás saláta feta sajttal és dióval

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tubi_ca
tubi_ca Wed, 2015-02-18 16:51

Kedves Dacota!
Érdeklődnék, hogy mi a különbség a végeredményben, ha sütés előtt vagy után pucoljuk meg a zöldségeket? Nagyon szimpi a recepted, de őszintén megvallva, nincs sok kedvem a forró zöldségekkel zsonglőrködni, persze ha azt mondod, hogy ég és föld a különbség, akkor bevállalom :)
Előre is köszi a válaszod!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2015-02-18 17:21

Hm..ez egy jó kérdés. :)
Ha nem akarsz forró zöldségekkel bíbelődni, akkor azt javaslom, hogy kockázd fel az egészet, és úgy süsd meg. nem lesz ég és föld a különbség, csak a héjában sült zöldségnek kicsit több a zamata - de szerintem simán, fóliában megsütve is finom lesz. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

418
édesburgonya 3 db
cékla 5 közepes db
salottahagyma 3 közepes db
feta sajt 20 dkg
dió 1 marék
olívaolaj 3 ek
kakukkfű 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint