Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültcékla-körtesaláta kéksajttal

Sültcékla-körtesaláta kéksajttal
Sültcékla-körtesaláta kéksajttal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én ezt a salátát először négysajtos pizza mellé találtam, de önállóan is megállja  a helyét. Romantikus vacsorának ideális, hamar kész, a cékla pedig természetes serkentőszer. Másnap is jó hidegen, sült kacsa mellé pedig könnyed köretként is fogyasztható.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a céklákat, és hosszában vágjuk őket ketté. Mehet rájuk egy kis só, bors, némi olívaolaj, kakukkfű. Sütőpapíron vágott felükkel lefelé fordítva süssük a cékla darabokat 220 fokos sütőben 20-25 percig.
  2. A körtéket vágjuk ketté, szedjük ki a magházat, és szeleteljük kockákra a gyümölcsöt.
  3. A sült céklát, ha már kihűlt kissé, hámozzuk meg. Ha jól megsült, a héja könnyen lehúzható. Vágjuk a körtekockákhoz hasonló méretű darabkákra. Forgassuk össze a céklát a balzsamecettel, kevés olívaolajjal. Halmozzuk egy tálba a sült zöldséget, a tetejére kerüljön a körte. Morzsoljuk rá a kéksajtot. Ízlés szerint tekerjünk rá egy kis fekete borsot. Szintén dobhatunk rá diót, rukkolát.
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 696
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
944 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

céklasaláta, körtesaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

362
cékla 3 közepes db
körte 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
olívaolaj 5 ek
balzsamecet 5 ek
kéksajt 20 dkg
rukkola 5 dkg
dió 10 dkg