Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültcsirkével töltött gombóc

Sültcsirkével töltött gombóc
Sültcsirkével töltött gombóc
67 perc / előkészület: 60 perc főzés: 2 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó kis maradékmentő étel. Be kell vallanom, nem maradék volt a hús, mert kifejezetten ennek a receptnek a kedvéért sütöttem meg egy 1,2 kg-os csirkét. A két combját levettem, félretettem, a maradék húst leszedtem a csontokról, késsel összedaraboltam, és ezt használtam tölteléknek a gombócokba. 30 db gombóc lett belőle. Mintha kiszámoltam volna, pont elég volt a hús és a tészta is.

hozzávalók / 6 adag

Gombóc

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombóc

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük héjában, majd lehűtjük, lehúzzuk a héját, és lereszeljük, vagy krumplinyomón átnyomjuk.
  2. Összegyúrjuk a tojással és a liszttel, ha kell, még sózzuk.
  3. Nagy diónyi darabokat kinyújtunk kb. 0,5 cm-es körré, és beletöltünk egy púpozott teáskanálnyi húsos tölteléket. A tetejét összenyomkodjuk, két tenyerünk között golyó formájúra alakítjuk.
  4. Vizet forralunk, sózzuk, és a gombócokat csak addig főzzük benne, míg feljönnek a víz tetejére. Akkor azonnal kivesszük.
  5. Egy nagy tapadásmentes serpenyőben 2 ek. szőlőmagolajon 5 nagy zsályalevelet megsütünk, erre szedjük ki a gombócokat. Erős tűznél hirtelen kicsit megpirítjuk a külsejét.

Szósz

  1. A sült csirke megmaradt szaftjában megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd felöntjük a jó minőségű darabolt paradicsommal. Fűszerezzük: só, bors, oregánó, bazsalikom (akár még egy kis kakukkfű is).
  2. Hozzáöntünk 1-1 kanál marsalát és balzsamecetet, és jól összeforraljuk.
  3. Ebből a szószból 5-6 evőkanállal hozzákeverünk a töltendő húshoz, hogy ne legyen száraz.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 432
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsos gombóc, csirkés krumpligombóc

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

359
csirke 40 dkg
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
tojás 1 db
rétesliszt 15 dkg
szőlőmagolaj 2 ek
zsálya 5 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
konzerv paradicsom 80 dkg
0.5 kávéskanál
bors 0.5 kávéskanál
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
marsala 1 ek
balzsamecet 1 ek