Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültfokhagyma-krémleves

Sültfokhagyma-krémleves
Sültfokhagyma-krémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi kedvenc ez a krémleves.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát gerezdekre szedjük, 3 gerezdet félreteszünk, a többit héjával együtt egy tepsire tesszük, és 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Langyosan kinyomkodjuk a héjából a megpuhult fokhagymát, majd villával krémesre törjük.
  2. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, és aranysárgára pirítjuk. A 3 félretett fokhagymagerezdet megpucoljuk, lereszeljük, és a vajas liszthez adjuk, elkeverjük. Felöntjük a vízzel és fűszerezzük (a snidling kivételével) , a leveskockát is hozzáadjuk, majd a sült fokhagymakrémet. Hagyjuk forrni pár percet.
  3. Ha nagyon krémesen szeretnénk, botmixerrel pürésíthetjük. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, ha felforrt, keverjük hozzá a finomra vágott snidlinget, és levehetjük a tűzről.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 187
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
53 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

fokhagymaleves sült fokhagymából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

308
fokhagyma 2 fej
vaj 5 dkg
finomliszt 2 ek
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
snidling 1 ek
kurkuma 1 csipet
víz 8 dl
leveskocka 1 db