Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sülthagyma-leves

Sülthagyma-leves
Sülthagyma-leves
100 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másféle hagymaleves. Így is finom. Ha nincs pármai sonkánk, jó a feketeerdei is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megmossuk, lecsepegtetjük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 60-75 percig sütjük.
  2. Kivesszük, körülbelül 30 percet hagyjuk hűlni, megtisztítjuk, durvára vágjuk. A hagymát 250 ml forró levessel pürésítjük. Felöntjük a maradék levessel, és tejszínnel. Felfőzzük, alacsony hőmérsékleten még körülbelül 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A levest tányérokba osztjuk, mindegyikre 1-2 szelet sonkát teszünk, és megszórjuk a megmosott bazsalikomlevelekkel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 904
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymaleves, leves hagymával és pármai sonkával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

286
vöröshagyma 1.2 kg
zöldség alaplé 750 ml
habtejszín 150 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
pármai sonka 100 g
bazsalikom 20 levél