Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültpaprika-krémleves fetával és paradicsommal

Sültpaprika-krémleves fetával és paradicsommal
Sültpaprika-krémleves fetával és paradicsommal
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kápia paprikával a legjobb dolog, ami történhet, ha megsütjük. Na, ezt mi még fokoztuk azzal, hogy utána krémlevest készítettünk belőle. A feta sajtot ne felejtsétek le a tetejéről!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát, paradicsomot, fokhagymát és a rozmaringot tegyük egy fóliával bélelt, olívaolajjal bekent tepsire, és 200 fokon, 5 percenként megforgatva a zöldségeket, süssük addig, amíg a paprika héja megfeketedik, a paradicsom pedig szétnyílik és levet ereszt.
  2. Vegyük ki a sütőből, takarjuk le fóliával az egészet. 15 perc után a paprikáról és a paradicsomról húzzuk le a héját, a paprikát magozzuk ki, és tegyük aprítóba a nagyobb darabokra vágott zöldségeket. A rozmaringot dobjuk ki, de a sült fokhagymából felhasználhatunk 2-3 gerezdet ízlés szerint. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és 1-2 kanál olívaolajat, majd turmixoljuk össze az egészet.
  3. Tegyük hűtőbe pár órára, majd tálaláskor morzsoljuk bele a feta sajtot, és szórjunk a tetejére karikázott újhagyma zöldjét.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 971
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
988 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomleves, paprikaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

402
kápia paprika 4 közepes db
paradicsom 8 nagy db
fokhagyma 5 gerezd
rozmaring 3 szál
olívaolaj 6 ek
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
joghurt 100 g
tej 2 dl
feta sajt 200 g
újhagyma 3 közepes db