Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültpaprika-saláta fokhagymásan

Sültpaprika-saláta fokhagymásan
Sültpaprika-saláta fokhagymásan
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legelőször párom édesanyjánál ettem, azóta nálunk is rendszeresen az asztalra kerül. A sült paprika bezacskózva állandó lakója a fagyasztónknak is, hogy csak elő kelljen kapni, és pikk-pakk kész is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen sült húshoz kiváló választás. Mondjuk utána ne menjünk emberek közé. :D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk nagyjából 30 percre. Közben 2-3-szor forgassunk rajtuk, hogy minden oldalról egyenletesen süljenek. Akkor jó, amikor már a paprika bőre feketés-barnás foltos lett (de nem égett). A sütőből kivéve azonnal egy nylon zacsiba tesszük őket pár percre, így a héjuk könnyebben lehúzható lesz.
  2. Amíg sülnek a szépségek, elkészítjük az öntetet a megadott hozzávalókból, a fokhagyma kivételével. Tulajdonképpen egy sima ecetes öntet, némi olívaolajjal gazdagítva.
  3. A paprikákat megszabadítjuk a héjuktól, belezuttyantjuk az ecetes lötyibe, és a tetejére nyomjuk a fokhagymákat.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 8 644
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kif Lee

Mióta szakács: 2012.02.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fokhagymás paprikasaláta, kápia paprikasaláta fokhagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

154
kápia paprika 10 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
olívaolaj 4 ek
ecet 4 ek
1 kávéskanál
folyékony édesítőszer 10 csepp
víz 2 dl