Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültparadicsomos quiche

Sültparadicsomos quiche
Sültparadicsomos quiche
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökéletes vasárnapi ebéd, családodat és barátaidat is jól lakathatod vele.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Elkészítés

  1. Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat. Morzsoljuk el a vajkockákat a liszttel, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, és dolgozzuk össze. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát kb. 30 cm átmérőjűre, majd fektessük a 25 cm-es kivajazott/kilisztezett sütőformába. Hűtőben 20 percig pihentessük.
  2. Amíg a tészta pihen, melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A paradicsomokat negyedeljük fel, tegyük tepsibe, alaposan sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. Helyezzük az előmelegített sütő legfelső rácsára.
  3. A pihentetett tésztát villával szurkáljuk meg, majd béleljük ki sütőpapírral. Rizzsel töltsük meg a formát, majd süssük 20 percig, ezt követően vegyük ki belőle a rizst, majd süssük tovább 5-10 percig, míg szép aranyszínű nem lesz a tészta. Az elkészült tésztával együtt vegyük ki a sütőből a sült paradicsomokat is.
  4. Amíg a tészta sül, egy keverőtálban verjük fel a tojásokat. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A legvégén keverjük bele az apróra vágott bazsalikomot.
  5. A megsült tésztát szórjuk meg a lereszelt parmezán felével, halmozzuk rá a sült paradicsomot, majd öntsük rá a bazsalikomos keveréket. A legvégén szórjuk meg a maradék parmezánnal, majd 20-25 percig süssük, míg kicsit megemelkedik és aranybarna nem lesz.
  6. Miután a quiche kissé kihűlt, emeljük ki a sütőformából, és tálaláskor bazsalikommal díszítsük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 153
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

AlbiGasztro

Mióta szakács: 2013.04.08.
8 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

francia pite, paradicsomos pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

348
finomliszt 28 dkg
vaj 14 dkg
víz 8 evőkanál
koktélparadicsom 30 dkg
parmezán sajt 5 dkg
tojás 2 db
főzőtejszín 290 ml
bazsalikom 0 ízlés szerint