Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültzeller-leves

Sültzeller-leves
Sültzeller-leves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

r

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat). Keverjük össze a feldarabolt zellergyökeret 1 evőkanál olívaolajjal, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 30 percig.
  2. Egy nagyobb fazékban melegítsük fel a maradék olajat, és pirítsuk rajta a hagymát, fokhagymát és a zellerszárat 4 percig. Adjuk hozzá a burgonyát, a sült zellergyökeret, a levest és a kakukkfüvet.
  3. Forraljuk fel, majd takaréklángon, lefedve főzzük 30 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Pürésítsük, és most öntsük hozzá a tejet, ha szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk, melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 739
elküldve: 0
receptkönyvben: 151
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zellerkrémleves sült zellerből, pikáns zellerleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

143
zeller 500 g
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
halványító zeller 2 közepes szár
burgonya 1 db
zöldség alaplé 1 l
kakukkfű 0.5 tk
tej 125 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint