Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Surimis onigiri

Surimis onigiri
Surimis onigiri
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves barátommal szusi délutánt tartottunk, és ott készítettük először ezeket a finomságokat. A formázása szerintem könnyebb, mint a makiké, de lehet csak azért érzem annak, mert már előtte három héttel bújtam a netet a formázós videókért.

Aki úgy érzi, nincs kézügyessége ehhez, nyugodtan használjon folpackot, és háromszögek helyett gombócokat készítsen.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Én imádom ezt vinni munkába, mert laktató és jól dobozolható, de mivel bármit használhatunk tölteléknek, akár egy jó kis előétel, vagy édesen desszert is lehet belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sima "A" rizst a lábasba tesszük, és hideg vízzel egyszer-kétszer átmossuk. Kétszeres mennyiségű hideg vízben, fedő alatt feltesszük főni, majd mikor felforrt, elzárjuk a gázt, és fedő alatt hagyjuk pihenni 15-20 percet, hogy magába szívhassa a vizet.
  2. Ezalatt a surimi csíkokat kiszedjük a műanyagból, elfelezzük, és szálaira bontjuk egy kis müzlis tálba. Rátesszük a majonézt, és jól elkeverjük. Aki szereti pici wasabival is turbózhatja a majonézt.
  3. A nori lapokat tetszőleges csíkokra vágjuk ollóval vagy éles késsel. (Szerintem a legegyszerűbb a felezős módszerrel, tehát az algalapot félbehajtom, elvágom, majd a felet is elfelezem, amíg kellő széles csíkot kapok.)
  4. A rizsecetben feloldjuk a cukrot, majd a még forró, de már megfőtt rizsre öntjük, és jól elkeverjük.
  5. A langyosra hűlt rizsből kiveszünk fél csészényit, és egy kis labdát formálunk belőle. A labda közepét benyomjuk, ide teszünk egy teáskanállal a töltelékből. A rizst a töltelékre simítjuk, és megformázzuk a háromszöget úgy, hogy a tenyerünkre fektetjük a belső ujjpercünk és a tenyerünk ujjaink felé eső részére. A tenyerünket finoman összehajtjuk, mintha könyvet fognánk. A másik kezünket, mint egy háztetőt a rizs fölé tesszük, és finom mozdulatokkal kialakítjuk a formát. Fordítunk rajta egy oldalnyit, és így folytatjuk, amíg ki nem alakul a jellegzetes forma. Ne nyomjuk túl erősen, mert szétesik. Végül a nori lapot az egyik oldalára tesszük úgy, hogy meg tudjuk fogni annál fogva.
  6. Aki bizonytalan magában vegyen egy kis folpackot, ugyanúgy fél csésze langyos rizst tegyen bele, majd a sarkokat egymáshoz hajtva tekerjük meg, míg egy gombócot kapunk. Nyissuk szét a folpackot, nyomjuk az ujjunk a rizs közepébe, és tegyük bele a teáskanálnyi tölteléket. A rizst egyengessük a töltelékre, majd a folpackot összezárva ismét préseljük gombóccá. A fóliából kivéve simítsuk rá a norit.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 8 895
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cesill

Mióta szakács: 2013.10.10.
4 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: mindig
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

rizsgombóc, rizs háromszög surimivel, surimis rizs háromszögek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kádár Ádám
kádár Ádám Wed, 2014-05-28 14:32

szia! Cesill a rizsecetet,surimi és a nori lapot azt hol tudom beszerezni ?? :) előre köszönöm a válaszod

Cesill
Cesill / Cesill Fri, 2014-11-07 20:20

Bocsánat, nem láttam, hogy írtál. :/
A legtöbb nagyobb bevásárlóközpontban már lehet kapni itt Budapesten. Norit auchanban szoktam venni, érdemes olyanokban próbálkozni ami régen cora volt.
Rizsecetet is nagy boltokban érdemes(auchan, tesco, nagyobb cba-k, nagyobb sparok).
De ahogy levi.laczko is írta van a Fővámtéren egy bolt, lehet kapni a Szépvölgyi úti hévmegállónál lévő keleti üzletben is, és még pár hasonló kimondottan külföldi alapanyagokra szakosodott boltban.
Ha Bp-től messzebb laksz, szerintem érdemes esetleg webshopban próbálkozni.

838
rizs 1 bögre
rizsecet 2 teáskanál
cukor 2 csipet
surimi 5 dkg
majonéz 1 ek
nori lap 1 db