Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sűrített tejes kalácskoszorú

Sűrített tejes kalácskoszorú
Sűrített tejes kalácskoszorú
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint minden hónapban, megveszem a kedvenc újságaimat, átlapozom, mikor a babám éppen alszik, és eltervezem, mit sütök/főzök meg belőlük. Ennek általában a fele nem valósul meg időhiány végett, de erre a kalácsra most volt időm (és egy másikra is ugyanebből az újságból). Szuper lett!!! Csak úgy magában ettük, semmit nem kentünk rá, biztosan ott lesz a Húsvéti asztalon.:) Az eredeti recept szeletelt mandulát ír a tetejére, de én ezt lefelejtettem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Fél deci langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sűrített tejet, a sót, a felhabosodott élesztős tejet és még annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát tudjunk dagasztani
  3. Kidolgozzuk, és amikor már összeállt és elválik az edény falától, beledagasztjuk a megolvasztott, langyos vajat is.
  4. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk megkelni.

A töltelékhez

  1. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a puha vajjal elkevert sűrített tejjel.
  2. Két oldalról felcsavarjuk a feléig, majd ott késsel elvágjuk, így kapunk két hosszú tekercset.
  3. Egy nagy koszorúformát kivajazunk (nálam tortaforma, és a közepébe poharat raktam), és több rétegben belefektetjük a csigákat.

A tetejére

  1. Ismét kelesztjük.
  2. Ha már felér a forma tetejéig, akkor lekenjük a felvert tojással, megszórhatjuk mandulával, és 160-170 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 945
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kalács, sűrített tejes kalács, kelt koszorú

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

553
finomliszt 40 dkg
sűrített tej 75 g
tej 3.5 dl
friss élesztő 2 dkg
vaj 4 dkg
1 késhegynyi
cukor 2 dkg
sűrített tej 75 g
vaj 10 dkg
tojás 1 db