Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sűrű gombaleves nokedlivel

Sűrű gombaleves nokedlivel
Sűrű gombaleves nokedlivel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a gombalevest még a Nagyitól és Édesanyámtól tanultam, csak ők ennyire nem csinálják  sűrűre. Ez is egy családi kedvenc,  mindenki nagyon szereti, így elég gyakran szerepel nálunk az étlapon.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A rántáshoz

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, és megmossuk, majd felszeleteljük.
  2. Egy lábosba beleteszünk 3 ek olajat és a felszeletelt gombát. Megsózzuk 1 ek sóval, és addig főzzük, amíg a leve elfő. Ekkor felöntjük a másfél liter vízzel. Felforraljuk.
  3. Amíg a gomba leve elpárolog és a víz felforr, elkészítjük a rántást. 3 ek olajat teszünk egy kis lábosba, és elkezdjük melegíteni, és ekkor rakjuk bele az apróra vágott petrezselymet és kb. 9 dkg lisztet. Ha már a liszt kap egy kis színt, beletesszük a pirospaprikát, összekeverjük, és rögtön lehúzzuk a tűzről, és felöntjük kb. 2 dl hideg vízzel. Csomómentesre kikeverjük.
  4. A nokedlihez egy tányérba beletesszük a kb. 11 dkg lisztet, az 1 db tojást, 1 mk sót és kb. 2 ek vizet. Nokedli tésztává kavarjuk.
  5. Ha felforrt a leves, akkor pár evőkanál forró levet teszünk a rántásba, összekeverjük (hőkiegyenlítés), és a levesbe öntjük.
  6. Ha így is felforrt, akkor kiskanállal beleszaggatjuk a nokedlit. Megkeverjük, és még kb. 2 percig főzzük, ameddig a nokedlik fel nem jönnek a leves tetejére.
  7. Tányéronként tálaláskor 1 ek tejfölt teszünk a levesbe.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 753
elküldve: 5
receptkönyvben: 63
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös gombaleves, gombás leves galuskával, egyszerű gombaleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

linzizsu
linzizsu Fri, 2013-03-15 17:48

Eddig 1x készítettem el annyi különbséggel, hogy a tejfelt belefőztem a levesbe, így habart jellegű lett.
Minden esetre nagyon finom, egyszerű, csak ajánlani tudom! :)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2013-03-15 20:32

Kedves Linzizsu!
Köszönöm szépen! Mi is szeretjük, mert jó sűrű, mert van benne gomba bőven. Örülök, hogy ízlett, és ezt megírtad nekem. Üdvözlettel:Kinga

ronnie
ronnie Tue, 2012-09-11 17:30

Nagyon finom lett!!! :) Tökjó hogy így apránként leírtad, hogy kell készíteni, nekem ez volt az első leves, amit főztem életemben, és simán ment, szóval köszi a szép receptet! :)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Tue, 2012-09-11 18:17

Kedves Ronnie! Örülök, hogy jól ment a leves főzése. Remélem ízlet is. Azért is írtam le aprólékosabban a receptet, hogy a kezdő szakácsoknak is egyszerű legyen. Üdvözlettel:Kinga

344
gomba 60 dkg
napraforgó olaj 3 ek
víz 1.5 dl
1 ek
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 9 dkg
fűszerpaprika 1 ek
víz 2 dl
tojás 1 db
finomliszt 11 dkg
víz 2 evőkanál
1 kk