Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sűrű lencseleves angol módra

Sűrű lencseleves angol módra
Sűrű lencseleves angol módra
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt Skóciában a leveseket főzelék sűrűségűre főzik. Teljesen hozzászoktam már ehhez a tényhez, és ez a leves vált az egyik kedvencemmé. Nagyon finom és egészséges, főleg télen esik jól belőle egy vagy két, esetleg három tányér...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nincs szükség rántásra. Frissen tálalva a legfinomabb. Pirítóssal még jobb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre sütjük.
  2. Amíg a hagyma pirul, a répákat felkarikázzuk, a paprikát és a zellert apró kockákra vágjuk. Miután a hagyma megpirult, a zöldségeket fajtánként egymás után beleszórjuk a forró olajos hagymába. A fokhagymát fokhagyma nyomóval felaprítjuk, és beleszórjuk. Közben kevergetjük.
  3. Miután egy kicsit megpirultak a zöldségek, felöntjük 2,5 l vízzel, és a megmosott lencséket is beleszórjuk.
  4. Közepes lángon lefedve, forrástól számítva, kb. 30 perc alatt megpuhul minden összetevő.
  5. Ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Ha a szájízünknek megfelelően megpuhultak a zöldségek, és a sűrűség is jó - egyéntől függ-, azonnal tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 702
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Puffin

Mióta szakács: 2015.09.29.
24 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lencseleves, lencseleves gazdagon

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

267
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
pritaminpaprika 1 db
pasztinák 1 közepes db
sárgarépa 3 nagy db
halványító zeller 4 közepes szár
lencse 25 dkg
vöröslencse 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 teáskanál
víz 2.5 l