Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sushi Évi néni konyhájából

Sushi Évi néni konyhájából
Sushi Évi néni konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régebben megvettem a nori lapot és a rizst, de soha sem kezdtem neki. Mikor felvezettem, hogy készítenék, akkor gyerekem csak ennyit mondott:"Fúj, szusi?" Most nem kérdeztem, hanem főztem három tekerésnyihez rizst (hogyha nem kell senkinek, ne kelljen sokat elpasszolni a háztól), és csak feltálaltam. Fiam, mint éhes vércse csapott le rá, és az utolsó falatig eltüntette, majd megkérdezte van-e még. Szóval tekergettem, ők meg ették. Félreértések végett, imádom a gyerekemet, de minden étellel meg kell küzdenem, hogy "esetleg" méltóztasson megkóstolni. Lehet, hogy sokan gondoljátok, hogy bolond vagyok, mit ugrálok körülötte, de biztosan ugyanannyian meg is értitek a törődésem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sushi rizst kevés olajon megpirítjuk, sós vízben megfőzzük, langyosra hűtjük.
  2. Az avokádót, uborkát, narancsot meghámozzuk, keskeny, kb. 0,5 cm-es csíkokra vágjuk.
  3. A lazacot is csíkokra vágjuk, szójaszószba pácoljuk 15-20 percet.
  4. A nori lapot bambuszlapra terítjük, beborítjuk vékonyan a rizzsel úgy, hogy a végén 1 cm-es rész üresen maradjuk.
  5. Az édes chiliszószból 1 cm széles csíkot húzunk rá, ráfektetjük a pácolt lazacot, avokádó és uborkacsíkokat fektetünk köré, és a bambusz segítségével feltekerjük.
  6. Az üresen maradt végét vízzel megkenjük, így tapasztva össze a tekercset.
  7. Éles késsel 6 egyenlő falatnyi részre vágjuk.
  8. Másik variációba tehetünk chili csíkot  és narancsot. (Ízlés szerint bármiből készíthetjük.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 292
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

sushi, lazacos sushi, avokádós uborkás sushi lazaccal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

217
nori lap 3 db
sushi rizs 60 g
napraforgó olaj 1 ek
füstölt lazac 100 g
avokádó 0.5 db
narancs 0.5 db
kígyóuborka 0.5 db
chili 1 db
szójaszósz 4 ek
chiliszósz 3 ek