Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sushi makik

Sushi makik
Sushi makik
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a japán konyhát, és kellett találni valami "home made" megoldást. Ez a legalapabb variáció.

hozzávalók / 3 adag

Sushi rizs előkészítése

Rollok elkészítése

Tálalás

ajánlat

Lazachoz: Mi egészben szoktuk venni, magam filézem. A könnyebb csíkozhatóság miatt a bőrén szoktam hagyni, és onnan könnyebb vékony csíkokat vágni.

A szóját és a wasabit szokták keverni.
Én a savanyúságszerűen elrakott gyömbért szoktam ehhez fogyasztani.
Szólj hozzá!

elkészítés

Sushi rizs előkészítése

  1. A rizst jó alaposan átmossuk, amíg a víz átlátszó nem lesz, majd kétszer annyi vízzel, mint a rizs, felrakjuk lassan főni. Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni. Mikor már hideg, a rizsecettel és kis cukorral összekeverjük.

Rollok elkészítése

  1. A halat bekenjük kevés sóval és cukorral, majd felcsíkozzuk vékony csíkokra.
  2. A norit (algalapot) rárakjuk a nádra, és az egyik felét vékonyan megkenjük a rizzsel, majd arra egy csík lazacot rakunk, és a nád segítségével feltekerjük. Várjuk meg, hogy összeálljon, és utána teljesen hidegen szeleteljük.

Tálalás

  1. Kis tálakba rakjuk a gyömbért és a szójaszószt, majd nyomjunk egy kis wasabi pasztát is.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 306
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Myazs

Mióta szakács: 2010.06.22.
45 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

házi sushi, sushi lazaccal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

794
sushi rizs 500 g
rizsecet 1 dl
cukor 1 ek
víz 10 dl
nori lap 1 csomag
lazac 300 g
2 csipet
cukor 2 csipet
wasabi konzerv 1 ek
szójaszósz 100 ml
gyömbér 0 ízlés szerint