Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütés nélküli barackos túrótorta

Sütés nélküli barackos túrótorta
Sütés nélküli barackos túrótorta
60 perc / előkészület: 55 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel kettesszámú Anyósom, meg kisebbik Sógornőm is júniusi születésű, így nekik készült egy könnyed, gyümölcsös torta, aminek díszítése lett rózsa mintás, bár a kép nem adja vissza eléggé a látványt, ugyanis a zselé nem lett eléggé átlátszó, de a barackok egy hatalmas kinyíló rózsabimbót igyekeznek formázni.

hozzávalók / 12 adag

Kekszalap

  • 20 dkg kekszmorzsa (nálam háztartási és omlós kakaós felesben)
  • 5 dkg dió (darált)
  • 10 dkg margarin (olvasztva)

Túrókrém

Díszítés

ajánlat

Érdemes konzerv helyett friss gyümölccsel is kipróbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszalap

  1. Az alaphoz a kekszmorzsát, a diót és a margarint alaposan elkeverjük, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, és a hűtőben pihentetjük 1 órácskát.

Túrókrém

  1. A krémhez a habfixálóból és 1 ek cukorból kemény habot verünk a habtejszínnel.
  2. A többi hozzávalót egy tálba öntjük, és kézi mixerrel alaposan kihabosítjuk. A konzerv levéből hozzáadunk kb fél decilitert és egy egész barack húsát felkockázva.
  3. A habot óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával, majd a megkeményedett kekszalapra simítjuk. Ezt is hűtőben pihentetjük legalább 3- 4 óra hosszat, hogy szépen megdermedhessen.
  4. Tálalásnál először óvatosan késsel körbevágjuk a karima mentén a torta szélét, és csak utána emeljük le róla a tortaforma peremét.

Díszítés

  1. A dekorációhoz vékonyan felszeleteljük a fél barackokat, majd a túró tetejére halmozzuk középről indulva, mint egy rózsa szirmait.
  2. Ezután a cukorból, vízből és a konzerv maradék levéből a zselatinporral zselét készítünk tűzön, folyamatos kavargatás mellett, és forrás után elzárjuk alatta a gázt. Pár percig hagyjuk hűlni, de vigyázva, nehogy idő előtt megkössön.
  3. Végül a barackok tetejére kanalazzuk óvatosan, hogy a barackok a helyükön maradhassanak. Mikor szoba-hőmérsékletűre hűlt a zselé, akkor még mehet a hűtőbe 1-2 órácskára fogyasztás előtt.
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 51 049
elküldve: 3
receptkönyvben: 141
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcstorta kekszalappal, gyümölcstorta sütés nélkül, barackos torta sütés nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katikacsa
katikacsa Tue, 2015-01-06 21:06

Sajnos nem sikerült a torta alap,így az egész torta borzasztó lett, szerintem sokkal több margarin kell bele,a túrós töltelék sem volt tökéletes sajnos.:(

SüniSüti
SüniSüti / SüniSüti Wed, 2015-01-07 10:02

Sajnálom, hogy nem sikerült.
Az alapnáűl fontos lehet a margarin minősége is én Ramat hazsnáltam, lehet, hogy a keksz többet szív be, mint 10 dkg akkor érdemes még hozzáolvasztani egy keveset, az állaga nedves homokhoz hasonló kell legyen.
A túrós töltelékhez a jó préselt túró a kulcs no meg a jó minőségű habfixáló és zseletin/zseletinfix és érdemes egy éjszakát pihentetni a hűtőben, hogy össze tudjon állni.
Remélem segítettem.

397
kekszmorzsa 20 dkg
dió 5 dkg
margarin 10 dkg
tehéntúró 1 kg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 6 ek
citromhéj 1 citromból nyert
zselatinfix 2 csomag
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
tortazselé 2 csomag
barackkonzerv 500 g
víz 1 dl
cukor 1 ek