Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütés nélküli epres túrótorta

Sütés nélküli epres túrótorta
Sütés nélküli epres túrótorta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Páromnak névnapja volt, és megpróbáltam vegyíteni 3 kedvenc összetevőjét: az epret, a csokit és a túrót, és így keletkezett ez a mennyei és egyben nagyon gyors és egyszerű torta. 

hozzávalók / 4 adag

Alap

Krém

Tetejére való

ajánlat

Tökéletes bármilyen ünnepi alkalomra, amikor nincs időnk sütögetni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap

  1. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk (főleg körben alaposan a majd szélére kerülő eprek miatt).
  2. Az alját egyenletesen kirakjuk a babapiskótákkal. Ízlés szerint belemárthatjuk őket egy kevés tejbe, ha puhábban szeretjük és nincs idő megszívni magát, de azt akkor hirtelen mozdulattal, hogy ne ázzon nagyon meg.

Kréme

  1. Ha nagyszemű túrónk van, törjük össze. Keverjük el alaposan a vajjal, az átszitált porcukorral, tejföllel, vanillin cukorral, 1 kisebb citrom héjával és levével (ha inkább édesebben akarjuk, akkor csak 1 evőkanál citromlét rakjunk bele).
  2. 1 csomag zselatint nagyon kevés langyos vízzel elkeverjük, úgy hogy egyenletesen feloldódjon, majd a forró (fontos, hogy forró legyen) tejjel felöntjük, és alaposan elkavarjuk. Ezt a masszát hozzáadjuk a már elkevert krémhez, és jól eldolgozzuk.
  3. A torta szélét félbevágott eprekkel kirakjuk, a vajhoz oda fog tapadni, így nem mozdul el, mikor beleöntjük a krémet.
  4. Óvatosan beleöntjük a masszát a tortaformába, vigyázva, hogy az elhelyezett eprek ne mozduljanak el. Minimum 1 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

Tetejére való

  1. Ha eléggé megdermedt (nem tapad a teteje az ujjunkhoz, vagy csak minimálisan), felmelegítjük a tortabevonót, eldolgozzuk egy deci tejjel, és a torta közepébe öntjük lassan, hagyjuk szétterülni. Ha kell, segítsünk rá azzal, hogy megemeljük a torta szélét, hogy mindenhol egyenletesen befedje. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar megköt a hideg tortán.
  2. Végül egy éles késsel a szélét körbevágjuk, óvatosan leemeljük a tortaforma szélét, a maradék félbevágott eprekkel díszítjük.
  3. Jó étvágyat a tortához!
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 971
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kaldo

Mióta szakács: 2014.03.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Csokis epres túró torta, Epres túró rudi torta, Sütés nélküli túrótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

967
babapiskóta 13 db
tehéntúró 720 g
margarin 80 g
porcukor 180 g
tejföl 4 ek
vanillincukor 2 csomag
zselatin 3 ek
tej 1.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
cukor 6 ek
eper 75 g
tortabevonó 100 g
tej 1 dl
eper 105 g