Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütés nélküli erdeigyümölcsös-mascarponés-joghurtos torta

Sütés nélküli erdeigyümölcsös-mascarponés-joghurtos torta
Sütés nélküli erdeigyümölcsös-mascarponés-joghurtos torta
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nem túl édes, kissé fanyar, de nagyon finom sütit akartam készíteni az ünnepi, hosszú és tömény menüsor után. Mivel vad is volt az ételek között, jött az ötlet, hogy erdei gyümölcsös legyen.

hozzávalók / 12 adag

Kekszes alap

Mascarponés-joghurtos réteg

Fagyasztott erdeigyümölcs-keverék

Gyümölcszselé

Tejszínhab

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészület

  1. A kekszes alap összetevőit jól dolgozzuk össze és egy csatos tortaforma aljába nyomkodjuk bele.
  2. Míg elkészítjük a krémet, tegyük hűtőbe.
  3. A joghurtot a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és zselatinfixszel géppel keverjük össze.
  4. Adjuk hozzá a mascarponét, ezzel is jól összedolgozzuk.
  5. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a gyümölcszselé, és addig szépen meg is keményszik a krém.
  6. A fagyasztott gyümölcsöket egy szitába tesszük előzőleg, hogy a levét fel tudjuk fogni egy tálba, ezt használjuk a zseléhez.
  7. A zselé elkészítésének módjának megfelelően járjunk el, a zacskón található felhasználási útmutató alapján. (Én ehhez a recepthez piros, por állagút használtam. A zacskó tartalmát csapott ek. cukorral és a kicsöpögött gyümölcslével összekeverve felfőztem, 1 percig forraltam, kb. 10 percig hűlt felhasználás előtt, néha kevertem.)
  8. Hulalához egy habfixálót keverjünk hozzá, és géppel verjük kemény habbá.

Összeállítás

  1. A kekszes alapra egy vékony réteget kenünk a mascarponés-joghurtos krémből.
  2. A következő rétegként vékonyan a kihűlő félben lévő zseléből csepegtetünk rá.
  3. Újra a mascarponés krém következik, és újabb réteg zselé, de ide már tegyünk a kiolvadt, lecsöpögött gyümölcsből is, kb. 3/4-t, hogy maradjon díszíteni.
  4. Rákenjük a maradék mascarponés krémet, majd a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot.
  5. A maradék zselét a közepére öntjük, és a díszítésre szánt gyümölcsöt tetszőlegesen rászórjuk.
  6. Tegyük hűtőbe 5-6 órára.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 12 903
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nettino

Mióta szakács: 2017.06.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös sajttorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

349
kekszmorzsa 20 dkg
margarin 10 dkg
sárgabaracklekvár 1 ek
cukor 1 ek
joghurt 4.5 dl
mascarpone 25 dkg
porcukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
zselatinfix 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
erdei gyümölcs mix 50 dkg
gyümölcslé 2 dl
cukor 3 ek
zselatin 10 g
növényi habtejszín 250 ml
habfixáló 1 csomag