Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütés nélküli narancstorta

Sütés nélküli narancstorta
Sütés nélküli narancstorta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor elkészített sütemény, melynek kissé savanykás aromája kellemes ízvilágot kölcsönöz.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

A karácsonyi menü után egy könnyed desszertként tökéletesen alkalmas.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet megdaráljuk, majd összegyúrjuk a margarinnal, a porcukorral és a rummal.
  2. Egy kisebb kapcsos tortaforma aljába lapítjuk, és közben összeállítjuk a krémet.
  3. A mascarponét felhabosítjuk, hozzákeverjük a narancslevet, és ízlés szerint porcukorral édesítjük.
  4. Végül hozzáforgatjuk a mazsolát, majd az alapra kenjük.
  5. A végén étcsokoládét reszelünk a tetejére, és hűtőben pihentetett pár óra elteltével szeletelhető.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 15 227
elküldve: 7
receptkönyvben: 351
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancstorta kekszalappal, sütés nélküli kekszes narancstorta, mascarponekrémes narancstorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyany
nagyany Sun, 2014-07-20 17:01

Elkeszitettem a receptet es nagyon finom lett! En nem tettem bele a osszes narancslevet, mert feltem hogy tul folyos lesz, de ezt leszamitva tokeletes a recept! Kulon elonye a tesztanak hogy ebben a hosegben nem kell bekapcsolni a sutot. Koszonom a finom receptet a magam es a csalad neveben! Szerintem meg sokszor el fogjuk kesziteni:)

huszár kriszti
huszár kriszti Fri, 2014-03-07 09:16

Kedves Bori! Kétszer futottam neki a mascarpone felhabosításnak és minkét alkalommal egy folyékony állagú anyag lett belőle, ami a hűtés hatására sem szilárdult meg , mi a véleményed?

Picuur
Picuur Thu, 2013-02-28 21:06

Kedves Mercur!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a 3 narancs kifacsart leve hány dl? (Narancslével szeretném helyettesíteni.)
Köszönöm! Nagyon jó kis recept.

Üdv., Picúr

Mercur
Bori / Mercur Sat, 2013-03-02 09:59

Kedves Picúr,
pontosan nem tudom mennyi dl lehet három narancs, de 2dl folyadékot szerintem elbír a krém, de figyelni kell keverés közben, hogy ne legyen híg, mert sűrűsödni állásban már nem fog. Tehát annyi narancslevet tegyél hozzá, amilyen keményre szeretnéd a krémet kapni és persze nem utolsó lépésben kóstolni! :) Remélem a végeredmény ízlik majd :)
Üdv.: Bori

Mercur
Bori / Mercur Thu, 2013-02-21 17:23

Kedves Kati! 22cm-es formában készítettem, de megpróbálhatod nagyobbal pl. 24cm-essel, nem baj ha kicsivel alacsonyabb lesz a krém, mert elég laktató :)

825
keksz 20 dkg
margarin 5 dkg
rum 1 ek
porcukor 2 ek
mascarpone 70 dkg
porcukor 1 ek
narancslé 3 narancsból nyert
mazsola 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg