Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütés nélküli túrótorta rkitta konyhájából

Sütés nélküli túrótorta rkitta konyhájából
Sütés nélküli túrótorta rkitta konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyors édességet akartam készíteni a családnak, ezért nyilván sütés nélküli finomságokban gondolkoztam. Így pattant ki a sütés nélküli túrótorta ötlete a fejemből. A család nagyon szereti, télen-nyáron ideális, gyors desszert.

hozzávalók / 4 adag

Krém

Gyümölcsréteg

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap

  1. A kekszet (ha nem eleve darált) ledaráljuk, és egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, jól elkeverjük.
  2. A margarint megolvasztjuk, és elkeverjük a keksszel.
  3. Az így kapott alapot egy 18 cm átmérőjű tortaforma aljába és oldalára nyomkodjuk. Az alapot hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a túrós krémet.

Krém

  1. A túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot, citrom levét és reszelt héját egy keverőtálban jól elkeverjük. A cél, hogy a túrót minél apróbb darabokra törjük.
  2. A zselatinport hideg vízbe áztatjuk, amíg ázik, a habtejszínt habbá verjük.
  3. Az áztatott zselatint mikróban kimelegítjük, hogy folyékony legyen, és keverés közben belecsurgatjuk a habba, jól elkeverjük vele. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a zselatin ahogy hűl, úgy keményedik. (Előfordulhat, hogy a habunk veszít állagából a forró zselatin miatt és kicsit visszahígul, ettől ne ijedjünk meg.)
  4. A zselatinos habot a túrós masszába öntjük, jól elkeverjük, majd az alapba öntjük, és visszatesszük a hűtőbe kb. 20-30 percre.

Gyümölcsréteg

  1. Ha a zselatinos krémünk kicsit már megszilárdult, rászórjuk a tortára az áfonyát. (Helyettesíthetjük ízlés szerint akármilyen gyümölccsel. Fagyasztott gyümölcs is tökéletes, ebben az esetben azonban kicsit hagyjuk kiolvadni, mielőtt a tortára kerül, hogy ne engedjen levet később.)
  2. A gyümölcskocsonyát (vagy tortazselét) a tasakon lévő leírásnak megfelelően elkészítjük, és a gyümölcsökre öntjük. Figyeljünk rá, hogy egy pontba sokáig ne öntsük a forró zselét, mert ott a már megdermedt túróréteg megolvadhat, és keveredhet a zselével. Inkább körkörös öntési technikát alkalmazzunk.
  3. Az elkészült tortát jó pár órát (akár egy éjszakát) hűtőben pihentetjük, hogy az összes réteg megfelelően megszilárduljon.
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 5 626
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

rkitta

Mióta szakács: 2019.01.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

820
kekszmorzsa 150 g
porcukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 75 g
tehéntúró 250 g
porcukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 70 g
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 2 dl
zselatinfix 1 csomag
áfonya 100 g
gyümölcskocsonya por 1 tasak