Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütinyalóka Pecci konyhájából

Sütinyalóka Pecci konyhájából
Sütinyalóka Pecci konyhájából
120 perc / előkészület: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapi bulira készítettem a sütinyalókákat. Kb 40 db lett belőle. A hozzávalókból 2 fajta sütinyalóka lett. Egy csokis és egy könnyebb, gyümölcsös túrós. 

hozzávalók / 12 adag

oreo kekszes

győri édes kekszes

díszítés

ajánlat

Gyerekzsúrokra, bulikra nagyon látványos és finom desszert lehet. Igaz, hogy lassan készül el, de megéri. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A győri édes kekszet és az oreo vagy pilóta kekszet külön-külön ledaráljuk, és tálakba tesszük.
  2. A győri édes kekszhez hozzákeverjük a túrót és a kandírozott gyümölcsöket (nagyon apróra vágva), és annyi mascarponét, hogy egy gyúrható massza legyen belőle. 1-2 kiskanálnyi elég. Nekem nem kellett bele cukor, de ízlés szerint lehet még beletenni porcukrot. Jól összegyúrjuk.
  3. Az oreos morzsához csak apránként egy kevés mascarponét teszünk, hogy gyúrható legyen. Akkor jó az állaga, ha egy kókuszgolyó keménységű masszát kapunk. Ha túl lágy, kicsúszhat majd belőle a pálcika a csokiba mártáskor, ha túl kemény, szétreped.
  4. Mindkét masszából diónyi nagyságú golyókat gyúrunk, mehet a hűtőbe kb. 30 percre. Lehet kapni külön nyalóka pálcikát is, de én hurkapálcikát használtam. 1 pálcát 3 fele vágunk. 1-2 kocka csokit külön megolvasztunk. A hurkapálcikák végét belemártjuk a csokiba, és beleszúrjuk a golyókba. A golyókat betesszük a fagyasztóba legalább fél órára.
  5. Közben a csokoládét (3 tábla) vízgőz felett megolvasztjuk, és folyamatosan melegen tartjuk. Mindegy, hogy tejcsoki vagy étcsoki, egyéni ízlésfüggő. Nagyon kell vigyázni, egy csepp víz sem kerülhet a csokiba, mert azonnal megcsomósodik, és használhatatlan lesz. Ha nagyon sűrűnek ítéljük a csokit, táblánként max. 1-1 evőkanál étolajat tehetünk a csokiba. Többet semmiképp, mert nagyon híg lesz, és nem lehet vele bevonni a golyókat.
  6. Innen nagyon gyorsan kell dolgozni, és minden legyen kézközelben. A fagyasztóból kivett golyókat egyesével belemártjuk az olvasztott csokoládéba, és alaposan lecsöpögtetjük, díszítőcukorkába mártjuk, majd állítva hagyjuk megdermedni. Én vastag hungarocellbe szúrtam a kész gombócokat. Ha a gombóc még fagyott volt, akkor 1-2 perc alatt megköt rajta a csokoládé. Ha a gombóc már nem fagyott, a dermedés eltarthat 1 óráig is. Én kb 10-esével tettem a fagyasztóba a gombócokat.
  7. Ha minden megdermedt, poharakba tesszük, pici muffin papírt húzhatunk a pálcikákra dísznek, vagy ahogy csak akarjuk. Nem célszerű hűtőbe tenni, mert utána szobahőmérsékleten megizzad a csoki. Persze, ha nyáron csináljuk, vagy ha meleg van szobában, inkább izzadjon kicsit a csoki, minthogy szétessen. Én tavasszal készítettem. Éjszakára a nyitott konyhaablakban maradt, és csak fogyasztás előtt került ki az asztalra.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 182
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pecci

Mióta szakács: 2011.02.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

nyalóka desszert, sütés nélküli nyalóka desszert, oreos sütinyalóka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

482
oreo keksz 15 db
mascarpone 7.5 dkg
keksz 36 dkg
kandírozott narancshéj 10 dkg
tehéntúró 25 dkg
mascarpone 7.5 dkg
csokoládé 30 dkg
cukorgyöngy 5 ek
színes cukorka 5 ek