Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütinyúl-torta

Sütinyúl-torta
Sütinyúl-torta
120 perc / előkészület: 100 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mutatós sütemény, amely az ünnepi asztal dísze lesz.

hozzávalók / 8 adag

piskóta

mézeskalács

máz

piskótakrém

dekoráció

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. A piskótatortához 6 db tojásfehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a 6 db tojássárgáját és fél csomag sütőport. Habverővel alacsony fokozaton ezeket összedolgozzuk, majd hozzákanalazunk 6 evőkanál süteménylisztet.
  2. A piskótatésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és kisütjük.

mézeskalács

  1. Ameddig a torta sül, elkészítjük a mézeskalácsot. 25 dkg margarinhoz hozzáadjunk 10 dkg porcukrot, 1 evőkanál mézet, 1 egész tojást és 1 tojás sárgáját, 1 csomag mézeskalácsos sütőport, 1 mokkáskanál kakaóport és 30-35 dkg lisztet. A mennyiség függ attól, hogy mekkorák voltak a felhasznált tojások. A lényeg, hogy linzertésztaszerű tésztát kapjunk. A tésztát kinyújtjuk, és kiszaggatjuk a szükséges formákat (nyuszi, kosár, tojás), és megsütjük azokat.
  2. A tortalapot és a mézeskalácsokat kihűtjük.

máz

  1. A mézeskalácsok díszítéséhez 1 tojásfehérjét gőz felett 15 dkg porcukorral sűrű, tejfölszerű mázzá verünk. A mázzal fantáziánk szerint díszítjük a kalácsokat, majd hagyjuk megdermedni.

piskótakrém

  1. A tortalapra elkészítjük a krémet. 1 doboz cukrászhabot 1 csomag habfixálóval felverünk, majd a tortalapra halmozzuk.

dekoráció

  1. A torta tetejére ételfestékkel színezett kókuszreszeléket szórunk (nejlon zacskóba kókuszreszeléket szórunk, öntünk rá pár csepp ételfestéket, és jól összerázzuk), majd színes tojásdrazséval és a kidíszített mézeskalácsokkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 895
elküldve: 1
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemes-Pádár Csilla

Mióta szakács: 2015.08.25.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

húsvéti torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

780
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 10 dkg
méz 1 ek
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
finomliszt 30 dkg
porcukor 15 dkg
tojásfehérje 1 db
növényi tejszín 400 ml
habfixáló 1 csomag
kókuszreszelék 3 ek
ételfesték 3 csepp