Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült bundázott avokádó házi ketchuppal

Sütőben sült bundázott avokádó házi ketchuppal
Sütőben sült bundázott avokádó házi ketchuppal
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki szereti a ropogós bundában sült ételeket, így én is nagyon, de a bő olajban sütést inkább kerülöm, ezért sütőben készítettem el a "rántott" avokádót, egy kis plusz napraforgómaggal a bundájában, hogy extra ropogós legyen. A bolti ketchupot pedig inkább kerülöm, a hatalmas cukor tartalma miatt, de szerencsére, azt is el lehet készíteni otthon. :)

hozzávalók / 2 adag

A bundázott avokádóhoz

A házi ketchuphoz

ajánlat

Én még köretként édesburgonyát főztem hozzá, de egyszerű mártogatósként is lehet fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

A bundázott avokádóhoz

  1. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, és nagyon óvatosan kihámozzuk a héjából, hogy szépen egyben maradjon, majd kb. 1 centi vastagságúra szeleteljük.
  2. Sózzuk, borsozzuk az avokádó szeleteket.
  3. A zsemlemorzsába keverjük az összetört napraforgómagokat.
  4. Az avokádó szeleteket először a zabpehelylisztbe, majd tojásba és végül a napraforgómagos morzsába forgatjuk.
  5. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és ezután opcionálisan bekenhetjük a szeleteket egy kis olvasztott vajjal.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és pirosra sütjük mindkét oldalukat (20 + 20 perc alatt).

A házi ketchuphoz

  1. A paradicsomokat félbevágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. Előmelegített sütőben megpirítjuk (kb 20-30 perc alatt).
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, és olvasztott vajon megpirítjuk.
  4. Amikor a sütőben megpirult a paradicsom, hozzáadjuk a pirított hagymához, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk ízlés szerint az almaecetet is.
  5. Forralunk egyet a paradicsomon, majd botmixerrel pépesítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30x2 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 189
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptlesők

Mióta szakács: 2016.01.12.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott avokádó, napraforgómagos bundában sült avokádó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

674
avokádó 2 közepes db
zabpehelyliszt 50 g
tojás 1 db
zsemlemorzsa 50 g
napraforgómag 30 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 10 g
paradicsom 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
vaj 10 g
almaecet 2 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint