Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült egyiptomi tejberizs - roz bel laban

Sütőben sült egyiptomi tejberizs - roz bel laban
Sütőben sült egyiptomi tejberizs - roz bel laban
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat kísérleteztem ezzel a recepttel, mire megtaláltam azt az ízt és állagot, amit a kedvenc egyiptomi élelmiszer boltunkban készítenek és árulnak. Igazából még annál is finomabb lett, már nem is veszünk onnan, inkább én csinálom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst beáztatjuk fél órára, átmossuk, és feltesszük főni a vízben. Mikor kicsit besűrűsödött, hozzáöntjük a tejet, és felforraljuk.
  2. Ha forr, mehet bele a cukor és a vaníliaaroma, illetve a tejszín. Amikor ismét felforrt, beleöntjük a kis vízben elkevert keményítőt, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  3. Szufléformákba adagoljuk (vagy olyan kerámiatálkákba, ami a képen van), és a gázsütő legalsó rácsán, grill fokozaton “rápirítunk” a tetejére. (Elkezd forrni a sütőben, és barna foltok lesznek a tetején.)
  4. Melegen is nagyon finom, de hidegen olyan, mint egy rizses fagylalt.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 6 078
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Okszi85

Mióta szakács: 2019.08.23.
1 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Roz bel laban fi el forn

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

510
rizs 0.5 bögre
víz 588 ml
tej 7.5 dl
cukor 0.5 bögre
vaníliaaroma 10 csepp
habtejszín 250 ml
étkezési keményítő 1.5 evőkanál