Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült fánk Csilla konyhájából

Sütőben sült fánk Csilla konyhájából
Sütőben sült fánk Csilla konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Kiskegyed oldalán találtam erre a receptre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, elmorzsoljuk vele a vajat, és belekeverjük az élesztőt is.
  2. A keverékbe mélyedést csinálunk, beleöntjük a langyos tejet és a 2 felvert tojást, majd összegyúrjuk a tésztát.
  3. Jól kidolgozzuk, dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Ezután a tésztát átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, vastag rudakat sodrunk belőle, amit 6 részre vágunk.
  5. A tésztadarabokat kézzel kör alakúra húzzuk, a közepébe lekvárt teszünk, a széleket összecsípjük, golyóvá formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. Hideg sütőbe toljuk, majd 190 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 633
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekvárral töltött fánk a sütőből, olaj nélküli fánk, kelt fánk sütőben sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

743
finomliszt 40 dkg
cukor 2 ek
vaj 5 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
tojás 2 db
lekvár/ dzsem 30 dkg