Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült indiai krumpli

Sütőben sült indiai krumpli
Sütőben sült indiai krumpli
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen indiai hús mellé finom köret, de önállóan is megállja a helyét.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, héjastól nagyobb (4-5x5 cm) kockákra vágjuk, egy kisebb tepsibe vagy sütőtálba nyílt láng felett a fűszerekkel 1-2 percig pirítjuk az olajon.
  2. Majd aláöntjük a zöldség alaplét, lefedjük fóliával, és 170 fokos sütőbe tesszük hőlégkeverésen 20 percre. Ezt követően a fóliát levesszük, és még 10 percig pirítjuk a sütőben (addigra pont elpárolog az alaplé).
  3. Korianderrel megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 472
elküldve: 5
receptkönyvben: 334
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

korianderes krumpli, indiai fűszerezésű krumpliköret, tepsis burgonya korianderrel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-10-02 17:28

Szerintem csak én, mert most tettem fel. Nem akarok tolakodni, de ha szereted az indiai ízvilágot, ezt is fogod szeretni. Egy próbát megér. Jó étvágyat hozz! Üdv: Évi néni

144
burgonya 60 dkg
napraforgó olaj 1 ek
kurkuma 1 tk
koriandermag 1 tk
római kömény 1 teáskanál
himalája só 1 tk
garam masala 1 teáskanál
zöldség alaplé 0.5 dl
koriander 1 szál