Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült keszeg

Sütőben sült keszeg
Sütőben sült keszeg
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köretnek csak friss salátát készítettem mellé. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított halat  2-3 mm ként beírdaljuk és megsózzuk kívül-belül. 30 percig hagyjuk állni.
  2. Egy nylonzacskóba beleszórjuk a lisztet, ételízesítőt,  pirospaprikát. Összefogjuk a zacsi száját és jól összerázzuk a benne levő dolgokat.
  3. A halat is beletessszük a zacskóba és így is jól átforgatjuk a zacskót.
  4. Egy tepsit vagy jénait kiolajozunk vékonyan, és sorbarakjuk a halakat.
  5. A hasüregükbe pedig mindegyiknek teszünk 1-1 szelet szalonnát és szórunk bele a reszelt fokhagymából.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 63 853
elküldve: 10
receptkönyvben: 317
elkészítve: 26/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőben sült keszeg, sütőben sült fűszeres keszeg

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fnbetti
fnbetti / fnbetti Wed, 2014-02-26 10:31

Szia Edit!
Most tettem be a sütőbe, ma ez lesz az ebéd, csak nálunk párolt zöldséggel és burgonyapürével. :)
Köszi a receptet!
Bea

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Thu, 2013-08-08 15:22

Elkészítettem, én eddig nem rajongtam a keszegért,de így elkészítve isteni lett:) Meg is jött a kedvem,hogy innentől többször próbálkozzak vele! Köszönöm a receptet!!!:)

eszter-88
eszter-88 Tue, 2013-02-12 14:33

Kedves Edit!

Ma megsütöttem a halacskákat,nagyon finom lett :-)
Külön öröm volt,hogy nem kellett a szálkákat válogatni,mert annyira omlós lett a hal.
Én fél órát sütöttem,közben egyszer megfordítottam a sütőben.
Nem égett meg a paprikától,és még olaj szag sem volt.
A szalonnától kellmes füstös íze lett.
Egyszerű,gyors,és nagyon finom,mindenkinek ízlett.
Köszönöm:-)
Eszter.

laraed
Edit / laraed Wed, 2013-02-13 20:22

Kedves Eszter ! Nagyon örülök , hogy ennyire bejött ez a recept:)) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-11-14 12:27

Kedves Boribon ! nem tudok időt mondani mert nem mértem le. De pont azért írtam azt , hogy szép pirosra süssük mert minden sütő más . Majd meglátod , hogy mikor lesz kész. Nyers biztos nem marad mert a halnak nem kell sok idő. Inkább arra figyelj , hogy ne nagyon száradjon ki. Üdv Edit

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2010-11-13 22:09

Nagyon tetszik ez a "rantott" halas megoldas! Nem olyan maceras es nem is lesz az egesz lakas olajszagu. Csak egy kedesem lenne: mennyi ideig sutod kb., hogy szep piros legyen?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-27 16:38

 Szia Edit!Nagyon guszta a keszeg igy sutve,de a liszt nem eg meg?

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-09-28 09:20

Kedves Husika ! Nem ég meg sőt a paprika sem ! Próbáld ki nyugodtan. ))) Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-23 12:02

Nagyon tetszik a recepted, biztosan ki fogom próbálni!

502
keszeg 80 dkg
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
ételízesítő 2 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 2 tk
füstölt szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál