Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült kókuszos fánk

Sütőben sült kókuszos fánk
Sütőben sült kókuszos fánk
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régebbi Fanny újságban találtam erre a receptre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Futtassuk fel az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral. Adjuk hozzá a többi cukrot, tojást, olvasztott vajat. Dolgozzuk bele a lisztet.
  2. Jól gyúrjuk össze, fedjük le és meleg helyen pihentessük 1 órán keresztül.
  3. Ha a duplájára kelt, gyúrjuk át egy-két mozdulattal. Nyújtsuk 1,5 cm vastagra és szaggassunk belőle köröket. Vágjuk ki a közepüket pogácsaszaggatóval.
  4. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, takarjuk le és kelesszük még 30 percig. Majd süssük ki.
  5. Olvasszunk meg 3 dkg vajat, és keverjük össze 2 ek porcukorral, és 2 ek kókuszreszelékkel. Mártsuk a fánkok tetejét az olvasztott vajba. És kész. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 911
elküldve: 5
receptkönyvben: 302
elkészítve: 6/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókuszos fánkok, sütőben sült fánkok, fánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

solleggiato
solleggiato Sun, 2013-02-17 15:29

Szia!
Megcsináltam, teljes siker lett! :) Nagyon jó, finomítani kell a máz technikámat, de így is elfogyott...
Köszi a receptet!

Nusika87
Nusika87 Sun, 2012-01-29 13:19

Ez a recept nagyon jó! Én rögtön dupla adagot készítettem (nagy a család :D), kicsit lágy lett a tésztám, ezért egy kevés lisztet még dagasztás közben is tettem bele. A fánkok gyönyörűek lettek, nagyon szépen feljöttek! Annyit változtattam még a recepten, hogy a kókuszt nem mindenki szereti nálunk, ezért én csokit olvasztottam egy kis olajjal, és abba mártottam a fánkokat (fehér csokisat és tejcsokisat is csináltam). Nagyon szépek és finomak lettek.
Köszönöm a receptet!

Éva_123
Éva_123 Thu, 2012-01-26 21:18

Most készítettem el ezt a fánkot, nagyon finom, csak a mártogatós része a végén nem lett olyan tökéletes, mint a képen,-ezt a technikámat még fejlesztenem kell-.nekem 35 db. lett belőle, de azt hiszem, a reggelt nem éri meg....
Köszönöm a receptet, azért tetszett meg, mert nem olajban kell sütni!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Thu, 2012-01-26 11:01

Szia!
Nagyon jól hangzik ez a fánk recept, és az tetszik benne, hogy sütőbe készül, és nem olajos!
Hétvégén megcsinálom!Remélem olyan finom lesz mint amilyen guszta! :-)
Köszönöm a receptet.

583
finomliszt 40 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
tojás 1 db
cukor 10 dkg
vaj 2 dkg
porcukor 2 ek
kókuszreszelék 2 ek