Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült rántott hús

Sütőben sült rántott hús
Sütőben sült rántott hús
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is sütőben sütöm, gondoltam, ennek sem lesz semmi baja így. Nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek, hogy egyszer próbálja meg így. Na meg se olajszag, se rengeteg mosogatnivaló :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellett kiklopfoljuk, amilyen vékonyan szeretjük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük fokhagymakrémmel.
  3. Bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
  4. Egy tepsit bekenünk olajjal (én szilikonlapot használtam, azt nem kentem be). Rátesszük sorba egymás mellé a husikat, és a tetejüket vékonyan megkenjük olajjal.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Félidőben megfordítjuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 128 358
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 207
elkészítve: 47/57
Facebookon megjelent: -

szakács

bokibo

Mióta szakács: 2011.05.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell sütőben, rántott hús sütőben

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tölcséres
Tölcséres Mon, 2014-01-27 15:19

Hogy lehet a panírozott husikat vékonyan beolajozni?A recept szerint egy e.k. olajjal!

Tölcséres
Tölcséres Mon, 2014-01-27 15:17

Azt megtudná e valaki mondani ,hogy a panírozott husikat hogy lehet beolajozni vékonyan.A recept szerint 1e k olajjal.

KisEdi
Edi / KisEdi Mon, 2012-10-08 08:47

Ki kell hogy ábrándítsalak, olvastam hogy az olivaolajat részesíted előnyben. Az oliva olaj hevítve épp olyan telített lesz mint a napraforgó, ergo semmivel sem egészségesebb abban sütni rántotthúst. Ez a recept valóban tökéletes, de a "zsíriszony" csak egy téveszme, meg lehet nézni update Norbiékat (függetlenül attól hogy kinek szimpatikusak és kinek nem), ők is hangsúlyozzák hogy a zsír nem káros. A vitaminoknak két csoportja van, az egyik a vízben oldódó, a másik a ZSÍRBAN oldódó. A szénhidrát hízlal nem zsír, én mindig is zsírszegényen főztem, mégis híztam, sok volt a szénhidrát. Elhagytam a szénhidrát javát, megindult a fogyás, pedig zsírban sütök, és van hogy sült szalonnát reggelizem. Sajnálom hogy sok ember tudatában még mindig az él, amit belesulykoltak régen az emberekbe a zsírról :(

bokibo
bokibo / bokibo Mon, 2012-10-08 09:08

KisEdi
Én tettem fel a receptet, remélem ezt nem nekem írtad:) Nem én írtam az olívás dolgot. Amit leírtál, azzal pedig teljesen tisztában vagyok. TF-et végeztem, sokat tudnék ezekről mondani:)
Tény hogy a sok felesleges zsír sem jó, így ha meg lehet sütni olaj nélkül, akkor miért ne:)) És nem utolsó sorban sokkal finomabb!!!

Artemisz
Artemisz Mon, 2017-01-23 03:55

Hááát, a TF-en sok mindent tanítanak, de az egészséges táplálkozást nem... Még a dietetikai tanszéken sem. A hatalomnak nem érdeke...
Amikor azt olvasom, hogy az egyik olimpikonunk úgy "fogyózik", hogy déli 12 után nem eszik semmit... - az bizony kétségbeejtő. Mert az éhezés katabolizmust vagyis izomvesztést okoz... És ezt sportolók, edzők nem tudják???? Lehet zsírt veszíteni éhezés nélkül is - a testépítő étrend a profi.
A panír (liszt, zsemlemorzsa) is messze van az egészségestől.

KisEdi
Edi / KisEdi Mon, 2012-10-08 09:16

Nem neked, egy alábbi lázongónak, csak a válasz gombot megnyomva ide tette ki a hozzászólásomat. Igazad van, és én nagyon örülök, hogy ennyire "divatba jött" a tepsis rántott hús :) Szerinted a rántott sajt is működne így?

bokibo
bokibo / bokibo Mon, 2012-10-08 09:22

Nem tudom, szerintem nem,mert a sajtnak nagyon forró kell hirtelen, különben szétfolyik. De lehet hogy kipróbálom egy adaggal és megírom:)

KisEdi
Edi / KisEdi Mon, 2012-10-08 09:24

Én is azt tervezem mára, hogy a husik mellé berakok egy-két szelet sajtot is, aztán meglátjuk, max jól beleég a tepsibe. Bátraké a szerencse ;)

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó Fri, 2012-03-23 17:15

Szervusztok!
Bár ez nem egy fórum, de igen sokan szóltunk hozzá... ^^
Rántott húst igen régóta így sütök (sütőben), bár én permetként szórom rá az olíva olajat anno...
Mostanság lehet hallani, hogy semmilyen olaj nem tesz jót a szervezetünknek.
Személy szerint a pálmazsírt részesítem előnyben. Akár a vaj, szobahőmérsékleten lágyulni kezd, ellenben nincs szaga sütéskor, nem úgy mint az olajféléknek. Sütöttem már benne húst, de leginkább kedvesem sült krumpli éhségét elégítem ki mióta ezt használom.

Nem is olyan rég nem sütöttem szívesen krumplit, mert igen csak büdös és átható volt ennek a módszernek az alkalmazása. Igaz nem olcsó, de mi páran megveszünk egy nagyobb tömböt és öt felé osztjuk, így már nem megterhelőbb mit egyszer nagyobb sütőolajat venni.

Szép napot mindenkinek!
^^

pbalint
pbalint Sat, 2012-03-17 23:28

a fogyás nem fogyás dologba nem szólnék bele de:
ez a recept tényleg így jó ahogy van: lényege hogy ne ázzon az olajban, ne legyen minden olajos és olajszagú és ne kelljen mellette állni és emiatt könnyen és gyorsan (magától készül, nem kell forgatni) elkészíthető
ettől függetlenül a zsírban sült recept is nagyon finomnak hangzik, szeretem a házias, "magyaros" ízeket, így ki fogom próbálni :) de ott az íz lehet a lényeg... mondjuk petrezselymes burgonyával. mhh:) ettől függetlenül tényleg nem ide illik ezek miatt, ez egy külön recept lenne
najó: szénhidrát hízlal, zíros dolgokmeg koleszterin, szív és érrendszer kérdésköre. ő szimplán azzal fogyott 3,5 kg/hó-t hogy elhagyta a szénhidrátot (és ezt jegyezte meg), zafirov pedig valószínüleg azért 50-et mert fogyni akart és midenre figyelt tudatosan

nrzsuzsa
nrzsuzsa Sun, 2013-04-07 12:30

pbalint, a facen mostanában megy közkézen egy videó vmi prof.dr szerint a KOLESZTERIN JÓ, méghozzá minél több van, annál jobb, és nincs (paleolit)jó és rossz koleszterin!!!! csak teledumálták a fejünket ezzel a sok marhasággal!!! pld. a tojás sejtszaporító szerepe nagyon fontos-hasznos, az összeégett embereket etetik rengeteg tojással, éppen ezért!!

noraa26
anyucika26 / noraa26 Sat, 2012-03-17 15:26

Szia! Ezzel pedig én nem értek teljesen egyet. Először is az olaj valóban nem jó. Azt nem is használom. Másodszor, nem a zsírtól hízol. Egyáltalán nem szívja meg magát és nem tocsog benne a husi. Az olajdban valóban tocsogni fog, azt nem tudod lecsepegtetni róla rendesen, mivel más az összetevője mint a husi zsírjának, az növényi.De ha a husit a benne megtalálható mulekulájú zsírban sütöd nem fog tocsogni, és nem is szívja meg magát. Sütés után kiszeded egy papírtörlőre és a felesleget beszívja. A finomított szénhidrátok hízlalnak, nem a zsír. Kenyér, liszt, cukor, rizs, krumpli, tészta. Én nem fogyózom semmilyen koplalós módszerrel. Semmi értelme a végén visszahízod a dupláját annak amit leadsz. Én a szénhidrát dús ételeket hagytam el, lásd fent amit írtam. 1 hónap 3,5 kg. Azt hiszem ez mindent elárul. Nem éhezem, mindent megeszek, még ezt a szerinted zsíros rántott húst is, házi kolbászt, sült húst, pörköltet. Csak köret nélkül, vagy zöldség körettel. Szóval nagyon nagy tévhit hogy a zsírtól hízol. Ha a koleszterineddel van gond, akkor valóban nem tanácsos sokat fogyasztanod belőle, de amúgy nem lesz semmi bajod. Nekem ez a véleményem. :) Szép napot!

zafirov
zafirov Sat, 2012-03-17 18:05

Olaj és olaj között is óriási különbségek vannak, pont ezért használok olivát. Ami pedig a zsírban sült rántott húst illeti a te panírod biztos ellenálló és azt mondja, ja ez zsír ezt én nem szívom fel .Egyébként ha már a számokkal és a fogyókúrával dobálózunk 10 hónap alatt -50 kg-tól sikerült megszabadulnom. Akkor ezek a számok mit mondanak neked? Úgy látszik engem fogyasztanak a finomított szénhidrátok:-)) nálunk olyan mit zsír és zsíros ételek nincsenek, na persze vidéken ez másképp van... bocsi ezt nem bántásnak szántam.

noraa26
anyucika26 / noraa26 Tue, 2012-03-13 14:23

Sziasztok! Már egy hasonló receptnél leírtam tippjeim, ha megengeditek nektek is leírom. Mi amióta az eszemet tudom mindig sütőben sütöttük a rántott húst. Tök mindegy hogy csirke, disznó karaj, tarja, szűzpecsenye (mellesleg abból a legfinomabb) mindig puha a husi, ropogós a bunda. Én zsírt használok, olajat nem, nehezen emésztődik meg, iszonyat erős szaga van. Szóval nem szeretem. Falun élek, így a zsír az kéznél van mindig, tartunk állatokat. Mielőtt paníroznám a husit beáztatom hideg vízbe, így kiázik a vér a husiból, és nincs a "véres a csont mellett" szitu. Kb 10-15 perc. Aztán leöblítem, és mehet a panír. A tepsibe teszek annyi zsírt, hogy ellepje a husit. Csirkénél elég félig is. Aztán addig melegítem fent a gázon még olyan forró nem lesz, hogy amikor beleteszem a szeleteket akkor elkezd sülni. Ezután be az előmelegített sütőbe, és ott már szépen sül tovább. Így azért jó, mert nem áll a zsírba a husi, nem ázik a bunda. Aztán 1-2x megfordítom sütés közben és szép pirosra sütöm. A lényeg, hogy nem szabad hirtelen sütni. Ha kész egy papírtörlővel bélelt tálba szedem ki, ez felszívja róla a felesleges zsírt. A husi puha lesz, a bunda ropogós, de nem kő kemény. A párom azelőtt nem ette a csirke rántott húst, mert kemény volt a hús, véres volt a csont mellett. Amióta nálunk először megkóstolta imádja! Próbáljátok ki! Merem ajánlani! :)

zafirov
zafirov Sat, 2012-03-17 12:57

Hát bocsika a megjegyzésért, de ha már annyi zsír van a tepsibe, hogy ellepje a husit, akkor már nem éppen lightos és nem éppen zsírmentes. Meglátásom szerint, ha egy husit ellep a zsír, akkor már jócskán fel is szív belőle. Jelen receptnél, szerintem, pedig az a lényeg, hogy minél kevesebb zsiradékot használjunk, és esetleg fogyókúrázók is nyugodtabban ehessenek belőle :-)) én is azóta eszem újra rántott dolgokat, miután kipróbáltam ezt a technikát, ugYanis a fogyókúrába nem fér bele a tocsogó olaj v. zsír
Ez a recept úgy tökéletes ahogy van!!!!!!!!!

mirdal
mirdal Sun, 2012-03-11 11:08

Tegnap így készítettem, szépen átsült, de a panírja száraz volt, mintha nem sült volna át a zsemlemorzsa. Mit ronthattam el?

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Sat, 2012-03-10 15:03

Ha tepsibe sütöm a rántott karajt, akkor ha elkészült kiszedéskor forró vízbe mártom, de csak
egy pillanatra és már rakom is a tálra és letakarom, így finom puha lessz a bundája, nem fog elázni. Már kipróbáltam, mert először én is féltem tőle.
Üdv: Marika mama!

bokibo
bokibo / bokibo Sat, 2012-03-10 19:49

Szerintem működik karajból, tarjából is, de még nem próbáltam. Ma a májat sütöttem így és nagyon finom lett. Na és persze nem csapkodott az olaj mindenfelé.

sarai eva
sarai eva Tue, 2011-11-15 17:02

Először féltem, hogy mit fog szólni a család, mikor a hétvégén így készítettem a húst. Nem kellett volna félnem! Nagyon tetszett nekik, hogy nem csöpögött az olaj a szájukról és kérték, legközelebb is így csináljam. Nem beszélve arról, hogy nem volt sem a lakásnak, sem nekem olajszagom. Köszönöm a jó receptet.

078maddriver
078maddriver Fri, 2011-09-09 12:07

Nagyon finom lett igy sutoben is. Es nem is kellett mellette allni amig elkeszul. Addig csinalhattam mast. Eddig en se mertem sutobe sutni, de ezutan csak igy fogom.

bokibo
bokibo / bokibo Fri, 2011-09-09 12:16

Örülök, hogy sikerült:) Igen, én is szeretem, hogy nem kell ott állni mellette és nem lesz minden csupa olaj. Próbáld ki egyszer a fasirtot i sígy sütni! Nagyon jó!!! Kriszti

cristhy
cristhy Sun, 2011-08-07 13:53

Kedves Bokibo!

Köszönöm a receptet,nagyon jól sikerült,ezentúl mindig így készítem majd el!

üdv

tuncsi77
tuncsi77 Thu, 2011-07-21 15:58

Szia!
Azt szeretném csak kérdezni,hogy körülbelül mennyi ideig kell sütni?Honnan tudom,hogy mikor van félidő?Köszi!Tünde

Szabó Antalné
Szabó Antalné Mon, 2011-07-18 15:59

Hüm.Nagyon finom lehet megcsinálom,mert diétáznom kell,és így nem totyog a zsírban.Köszi.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-07-18 10:43

Kedves Bokibo!
Tiéd lett 2011. július 17. legnézettebb receptje! :)
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Sun, 2011-07-17 21:47

Combot már én is sütöttem sütőben, de mellet még nem mertem. Finomabb volt, mintha olajban sütöttem volna. A fasírtot is próbáltam egyszer sütőben elkészíteni, de az valahogy nem jött be.

485
csirkemell filé 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymakrém 1 ek
tojás 3 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek