Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült rántott sajt

Sütőben sült rántott sajt
Sütőben sült rántott sajt
43 perc / előkészület: 20 perc sütés: 23 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húst rántottam már így Gabi barátnőm tanácsára, és most kipróbáltam ezt sajttal is. Ez is olyan ízletes lett. Áfonyaszósszal pedig minden ínyenc ízlését kielégíti.

hozzávalók / 3 adag

A sajthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A trappista sajtot lereszeljük, zacskóba forró vízbe lógatjuk (néhány másodperc alatt megolvad), folpack-ba csomagolva hengert formálunk belőle, hűtőben lehűtjük, majd szeleteljük. (Nem fontos így megformálni.)
  2. A mozzarellát is felszeleteljük kb. 1/2 cm vastagságúra.
  3. A sajtszeleteket lisztbe, tojásba forgatjuk, aztán pedig a sajt-morzsa keverékébe.
  4. A szeletek alá és fölé egy-egy kisebb darabka vajat teszünk, tepsibe rakjuk őket. Fóliával lefedve, 20 percig sütjük 170 fokos sütőben, majd grill alatt 2-3 perc alatt megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 45 020
elküldve: 7
receptkönyvben: 943
elkészítve: 28/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott mozzarella, rántott sajt sütőben sütve, egyszerű rántott sajt

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Donnita
Donnita Sat, 2014-09-06 11:06

Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de nekem nagyon nem sikerült! Nem sütöttem túl sokáig, mégis teljesen kifolyt az összes egy nagy masszává a tepsiben :(((

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-09-06 18:49

Sajnálom. Lehet, hogy vékony volt a panírod. A hőlégkeverés és a grill meggyorsítja a sülést. Látod a képen, nekem ilyen lett. Érdemes a sajtokat duplán panírozni, akkor kibírják a sütést.
Üdv: Évi néni

syssi75
syssi75 Fri, 2013-08-02 17:59

Annyit szeretnék kérdezni,hogy a sajtot fontos megolvasztani vagy csak simán felszeletelhetem,és úgy panírozom?Köszönöm a választ

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2013-02-03 21:56

Szia Évi néni!
Ma ez volt az ebédünk, annyi változtatással, hogy morzsa helyett tönkölykorpába paníroztam. Köretnek zöldborsós hajdinát ettünk hozzá. Így ma adtunk az egészséges életmódnak!
Nagyon jó ötlet ez a fajta sütési módszer, legközelebb hússal is kipróbálom.
Köszönjük a receptet, felvéve a repertoárba!
Gabi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-02-03 22:14

Kedves Gabi!
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és ízlett is. Először csirkemellel készítettem el, nagyon finom lett. Bátran belevághatsz. Üdv: Évi néni

bmesyke
Mandula / bmesyke Sun, 2012-12-30 01:39

Nagyon finom, zöldborsó főzelék mellékészült. A panírba pannónia helyett gouda sajt került, biztos az eredeti verziója is isteni! Köszönöm a receptet. Emese

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-12-31 00:11

Kedves Emese!
Örülök, hogy tetszett a recept. Készítek így rántott húst is, az is nagyon ízletes lesz így. Barátnőm mesélte el a receptet, csak valahogy egy apró trükk kimaradt, így nem lett jó az első és vagy 20 évig nem foglalkoztam vele. Most már el sem tudnám rontani. Boldog új évet kívánok! Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-10-24 21:13

Valóban. Valószínűleg mellé nyomtam. Sajnos néha előfordul, ha sietek. Kijavítom. Köszönöm. Üdv: Évi néni

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2012-12-14 09:11

Kedves Éva !
Rántott tojást szerettem volna ma készíteni ezért tallóztam az oldalakon. A rántott tojás recept előtt a tiedre találtam rá először. A klasszikus viccel élve -" teje is van, ideje is van, miért ne szoptatna ? "- , a hűtőben van mozzarella és trappista is, miért ne készíteném el ?
Zoli

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-12-14 10:06

Kedves Zoli!
Remélem nem baj, ha tejes embernek titulállak. Azért készítettem, mert jóval olcsóbb, mintha készen veszem, és azt sütöm ki, ráadásul tudom mit eszek. Ugyanígy elkészítve van rántott csirkecombom, klasszisokkal finomabb, mintha csak olajban kisütöm. A sajthoz most pl. nem áfonyalekvárt adok,- éppen a napokban készülök újra megsütni,- hanem készítettem egy rozmaringos meggy chutneyt, ő kíséri majd a sajtot a bendőnkbe. Szép napot! Üdv: Évi néni

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2012-12-14 18:50

Kedves Éva!
Nagyon jól sikerültek a sajtok. A krumpli mellé még ecetes cékla került.
Panírozott csirkecombot már többször sütöttem olaj nélkül. Igaz, hogy sütőpapírral bélelt tepsiben, de sajttal ez volt az első próbálkozásom. A sütési időre nagyon oda kell figyelni, mert a sajt folyóssá válik, ha sokáig van a sütőben. Köszönöm a jó receptet.
Zoli

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-12-14 19:03

Köszönöm, hogy elkészítetted és örülök, hogy ízlett. Egészségedre kívánom. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-10-24 17:35

Nem szárad ki. Egyébként máshogyan nem próbáltam, ezért nem tudom leírni a tapasztalatomat. Üdv: Évi néni

szfrancy
Hamcsa / szfrancy Wed, 2012-10-24 18:08

Köszi a választ. Csak azért gondoltam, hogy elég lenne pirítani, mert a sajtnak igazából nem kell sülni. Majd kipróbálom, tetszik a recept:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-10-24 18:29

Értesíts engem is légy szíves, én is szeretném tudni a végeredményt. Előre is köszönöm. Üdv: Évi néni

viki82
viki82 Wed, 2012-10-24 02:02

Nagyon guszta, mindenkeppen ki fogom probalni! A pannonia sajtot lehet sima trapistaval helyettesiteni? Az Egyesult Allamokban elek, es itt nem hiszem, hogy van pannonia sajt.

975
mozzarella 10 dkg
trappista sajt 15 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
sajt 7.5 dkg
zsemlemorzsa 7.5 dkg
vaj 10 dkg
burgonya 50 dkg
áfonya 5 dkg