Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült sárgarépaleves fűszeres csicseriborsó feltéttel

Sütőben sült sárgarépaleves fűszeres csicseriborsó feltéttel
Sütőben sült sárgarépaleves fűszeres csicseriborsó feltéttel
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ece Zaim török chefnő receptje alapján.

hozzávalók / 4 adag

Ropogós csicseriborsó

Sárgarépaleves

ajánlat

Hideg téli estékre.

Szólj hozzá!

elkészítés

Ropogós csicseriborsó

  1. A száraz csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd az áztatóvizet leöntve róla kb. 40 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, jó alaposan megszárítjuk. Aki szeretné, egyenként a héját is lehúzhatja minden szemnek.
  2. Egy tálban összekeverjük a fűszereket az olívaolajjal, és ebbe forgatjuk bele a csicseriborsót.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, közben megkeverjük, hogy minden szem minden oldala ropogósra süljön.
  4. A sárgarépaleves tetejére szórva melegen tálaljuk.

Sárgarépaleves

  1. A burgonyát apró kockákra vágjuk, és puhára főzzük, nem szűrjük le.
  2. Egy tepsibe sütőpapírra helyezzük a megtisztított, kisebb darabokra vágott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, leöntjük kevés olívaolajjal.
  3. A paradicsomokat félbevágjuk, és a héjas felükkel felfelé a sárgarépákhoz tesszük, sózzuk, borsozzuk.
  4. A fokhagymákat alumínium fóliába tesszük, és szintén a tepsibe helyezzük.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  6. A 6 részre vágott, megtisztított vöröshagymát szintén a tepsibe tesszük, a sütőt 200 fokra visszaállítjuk, és további 10 percig sütjük.
  7. A sütés után a paradicsomok héját lehúzzuk, a fokhagymákat megtisztítjuk, és a többi megsült zöldséggel együtt a burgonyához adjuk.
  8. Hozzáadjuk az alaplevet és a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
  9. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és felfőzzük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 379
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sütőben sült sárgarépaleves ropogós fűszeres csicseriborsó feltéttel, tejszínes sárgarépakrém-leves, sütőben sült krémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

364
csicseriborsó 20 dkg
olívaolaj 2 ek
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
curry por 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
szumák 1 kk
sárgarépa 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
édesburgonya 0.5 db
olívaolaj 1 ek
szerecsendió 1 csipet
fahéj 1 csipet
gyömbérpor 1 csipet
curry por 0.5 teáskanál
főzőtejszín 5 ek
paradicsom 2 közepes db
csirke alaplé 7.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint