Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőporos daragaluska

Sütőporos daragaluska
Sütőporos daragaluska
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg féle recept van a neten, szerintem már minden változatot kipróbáltam, mindig kudarccal végződött. Vagy kavics lett belőle vagy elfőtt bárányfelhő. Ezt a verzót a saját káromon tanultam, de megérte, megvan! Egyben maradó, mégis habkönnyű grízgaluska a végeredmény.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Meg ne próbáljuk formázni kis kezünkkel a galuskákat, kis golyókká esetleg, mert akkor kemények lesznek! Egy könnyű zöldséglevesbe vagy egy tartalmas vasárnapi húslevesbe ajánlom levesbetétként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojást villával habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk, a legvégén a darát. Galuska sűrűségűnek kell lennie.
  2. 30 percet állni hagyjuk, hogy a dara megdagadhasson, utána nem szabad átkeverni!
  3. Lobogó sós vízbe szaggatjuk mokkáskanállal, majd a gázt takarékra vesszük, így főzzük 10 percig.
  4. Elzárjuk alatta a lángot, és a vízben hagyjuk 5 percig.
  5. Szűrőbe szedjük, ezt a szűrőt az edény fölé tesszük, és egy fedővel lefedjük. Így melegen is marad tálalásig, és tovább is tud puhulni.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 539
elküldve: 3
receptkönyvben: 197
elkészítve: 17/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Dóra81

Mióta szakács: 2011.09.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

grízgaluska, daragaluska húslevesbe

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katioma
katioma Tue, 2012-10-23 11:55

Sok-sok daragaluska receptet kipróbáltam, de ez ugyanolyan finom, mint amit az Édesanyám készített.Gratulálok! Én mindig külön vízben főzöm, mert ha véletlenül marad, külön még le is lehet fagyasztani, vagy csak másnapra eltenni,így nem szívja fel a levest.

Krisztalina
Krisztalina Sat, 2012-08-18 12:14

Én egyből egy borsólevesbe szaggattam, ahol nem kell kell kristály tisztának lenni a levesnek. Nagyon finom lett! Köszönöm!

Dorbi81
Dóra81 / Dorbi81 Sat, 2011-11-26 14:26

én egy kicsit mindig félek, hátha zavaros lesz tőle a leves, azért szoktam külön. de próbáld meg! nekem a sós főzőlé mindig kicsit zavaros lesz a lepergő grízdaraboktól.

102
tojás 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sütőpor 1 csipet
búzadara 4 csapott ek