Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütős lángos

Sütős lángos
Sütős lángos
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából nem volt kedvem összemaszatolni az egész konyhát, és az olajban sütés szagától is mentesíteni akartam a családot, így készült az első sütős lángos. Ha fánkot lehet sütőben sütni, akkor lángost miért ne lehetne ugyanúgy, gondoltam. És milyen jól, mert nagyon finomak lettek a kis korongok. Ugyan kissé sűrűbb lesz így a tésztája, de legalább nem szívja tele magát olajjal.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti, kenjen alá fokhagymát. A legfinomabb kapros sós tejföllel, de édesszájúak, amilyen a fiam is, lekvárral is eszik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe mélyedést formázunk, ide öntjük a langyos tejbe morzsolt élesztőt és egy kis mokkáskanálnyi cukrot.
  2. Ameddig az élesztő felfut, a reszelő legkisebb lyukú részén lereszelünk egy közepes megtisztított burgonyát. Megsózzuk, és ha levet enged, akkor majd a vízből kevesebb is elég lesz a tésztához.
  3. A reszelt burgonyát kézzel finoman összekeverjük az élesztős liszttel, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy laza tésztát kapjunk. (Nem kell sokáig kevergetni.) Pici liszttel megszórjuk, és konyharuhával letakarva fél óráig szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.
  4. A tésztából olajozott kézzel kisebb adagokat formázunk (egy-egy maroknyi gömböcöket, ebből a mennyiségből úgy 8 db lesz), és egy másik tálra tesszük őket újbóli 15-20 percnyi kelésre.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy nagy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit egy picit beolajozunk. Olajos kézzel széthúzzuk a tésztagömböcöket egyenként, és a sütőpapírra lapogatjuk. Egyidőben maximum 2-3 darabot tegyünk be a sütőbe. 4-5 perc alatt megsül az egyik fele, ekkor átforgathatjuk a másik felére, de hagyhatjuk még további 3-4 percig sülni így is, hogy megbarnuljon kissé a teteje.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk picit pihenni. Tejföllel, sajttal isteni. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 434
elküldve: 5
receptkönyvben: 558
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben készített lángos

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bbarbye
bbarbye / Bbarbye Sun, 2014-08-17 15:48

Egy ideje én is általában sütőben csinálom az olajban süthető dolgokat (fasírt, fánk stb.), szóval nagyon örültem ennek a receptnek! Megcsináltam, tényleg picit tömörebb, de mégis puha, foszlós az állaga és nagyon finom :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-08-18 10:28

Igen, szerintem érdemes minden, egyébként olajban készülő ételt kipróbálni a sütőben. Ez a lángos az egyik példa rá, hogy mennyire jól sikerülhet a dolog. üdv, G

389
finomliszt 35 dkg
burgonya 1 közepes db
tej 1 dl
víz 2 dl
élesztő 2.5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
1 kávéskanál
cukor 1 csipet