Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtök krémleves 6.

Sütőtök krémleves 6.
Sütőtök krémleves 6.
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütőtök krémleves sokféleképpen készíthető. Most egy zelleres, pfefferónis változatot főztem. Ma már leginkább a sonka sütőtököt lehet a boltokban kapni. Ebből készült a leves is. Kisebb mérete, vékonyabb húsa miatt is könnyebben kezelhető. Piacon azért találkozhatunk - a gyermekkoromat is idéző - hatalmas sütőtökkel, a bundolával:). Némelyik olyan nagyra megnőtt, hogy egy ember nehezen birkózott meg vele. A bundola vastagabb húsú, rostosabb szerkezetű volt. Jellemzően sütőben megsütve, esetleg kicsit megcukrozva, lekvárral (hecsedlivel, szilvával) megkenve fogyasztottuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt hosszában félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, meghámozzuk, és felkockázzuk.
  2. A zellert is megpucoljuk, és felkockázzuk, és a tökkel együtt a vajon elkezdjük sütni.
  3. Hozzáadjuk a feldarabolt pfefferóni paprikát (a magja ne nagyon kerüljön bele), a kakukkfű leveleket, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot, és sózzuk.
  4. Amikor megpuhult a tök és a zeller, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, felöntjük a tejszínnel és a leves felével. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és összeturmixoljuk, majd felöntjük a maradék levessel, és összemelegítjük, de nem forraljuk.
  5. Kéksajttal, pirított kenyérkockával kínálhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 323
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zelleres-pfefferónis sütőtökleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Monamoni
Mona / Monamoni Sat, 2012-09-08 21:25

Nagyon tetszik, es a sütotökös story-ert külön köszönet! (Amit nem ertek, hogy miert nem sütöd meg a tököt elobb sütoben, hiszen ugy sokkal "kezelhetobb",könnyebb vele dolgozni. Persze lehet,hogy az altalad irt verzio egesz mas izhatasu.)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sun, 2012-09-30 08:01

Ezt a tököt így is könnyen elkészíthetjük, fölösleges sütni ebben az esetben. (Az már más eset, ha sült sütőtökből akarjuk készíteni, akkor lehet sütögetni, vagy a maradék sült tököt felhasználni....)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2010-09-28 07:43

Kedves Éva-Anyóca! Az általam feltett recept nem Szentírás. Az ötleteimet, ízlésemet tükrözi amelyeket meg is osztok másokkal. Természetes, hogy mindenki a maga ízlése szerint készíti el az ételeket. Ízlés dolgában pedig balgaság vitatkozni.Szóval készítsd nyugodtan csípős paprika nélkül, úgy is finom lesz:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-09-28 07:12

A recept nagyon jó, elkészítem, de ne haragudj meg, én pfefferóni paprika nélkül.Szerintem úgyis finom lesz.Köszi!Éva-Anyóca

433
sütőtök 1 kg
zeller 1 kis db
vaj 8 dkg
paprika 3 db
fokhagyma 2 gerezd
alaplé 1.3 dl
főzőtejszín 2 dl
barna cukor 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 szál
finomliszt 2 csapott ek
kéksajt 5 dkg